De beste restaurants van Tenerife: proef de lokale specialiteiten en internationale gerechten

1 december 2023
De beste restaurants van Tenerife: proef de lokale specialiteiten en internationale gerechten

Ben je van plan om binnenkort naar Tenerife te gaan en ben je op zoek naar de beste restaurants om te dineren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Tenerife staat bekend om haar culinaire diversiteit en biedt een breed scala aan lokale specialiteiten en internationale gerechten. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste restaurants die je moet bezoeken tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Restaurante El Rincón de Juan Carlos

Restaurante El Rincón de Juan Carlos is een Michelin-sterrenrestaurant in Los Gigantes, aan de westkust van Tenerife. Dit restaurant biedt een gastronomische ervaring met een innovatieve keuken en een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Chef-kok Juan Carlos Padrón gebruikt alleen de beste lokale ingrediënten om zijn creaties te bereiden en te presenteren op een unieke manier. Als je op zoek bent naar een culinaire ervaring van topklasse, dan is Restaurante El Rincón de Juan Carlos zeker een bezoek waard.

Restaurante Los Roques

Restaurante Los Roques is gelegen in het charmante vissersdorpje Garachico en biedt een prachtig uitzicht op zee en de omringende kliffen. Dit restaurant serveert verse vis, zeevruchten en lokale specialiteiten. De gerechten zijn eenvoudig maar smaakvol en bereid met de beste ingrediënten uit de omgeving. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en is perfect voor een romantisch diner of een avondje uit met vrienden.

Restaurante Gofio by Cícero Canary

Restaurante Gofio by Cícero Canary is gelegen in Santa Cruz de Tenerife en biedt een moderne interpretatie van de traditionele Canarische keuken. Het restaurant is geopend door chef-kok Safe Cruz, die bekend staat om zijn creatieve benadering van de lokale keuken. Het menu biedt gerechten zoals geroosterde eend met gofio, kabeljauw met mojo en zwarte rijst met inktvis. De inrichting van het restaurant is stijlvol en eigentijds, met een open keuken die gasten de mogelijkheid biedt om de chef-kok aan het werk te zien.

Restaurante La Bola

Restaurante La Bola is gelegen in het pittoreske dorpje La Orotava en biedt een traditionele Canarische keuken. Het restaurant bevindt zich in een oud herenhuis dat is omgebouwd tot een gezellige eetgelegenheid met een prachtige binnenplaats. Het menu biedt een scala aan lokale specialiteiten, waaronder ropa vieja (gestoofd rundvlees met kikkererwten), papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) en gofio escaldado (een soort pap gemaakt van geroosterd graan). Restaurante La Bola is perfect voor een authentieke eetervaring in een prachtige omgeving.

Restaurante Lucas Maes

Restaurante Lucas Maes is gelegen in Adeje en biedt een fusion keuken die de Canarische en mediterrane keuken combineert. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de oceaan en een gezellige en ontspannen sfeer. Het menu biedt gerechten zoals gamba's met knoflook en peper, risotto met inktvis en garnalen, en steak met chimichurri. Het restaurant heeft een indrukwekkende wijnkaart en biedt een uitstekende selectie van lokale en internationale wijnen.

Restaurante Casa Pache

Restaurante Casa Pache is gelegen in het rustieke dorpje Taganana en biedt een traditionele Canarische keuken met een moderne twist. Het restaurant is gevestigd in een gerenoveerd herenhuis en heeft een prachtig uitzicht op de zee. Het menu biedt een scala aan lokale specialiteiten, zoals gefrituurde kaas met palmhoning, papas arrugadas met mojo, en gegrilde octopus. Restaurante Casa Pache is perfect voor een authentieke eetervaring in een prachtige omgeving.

Restaurante El Coto de Antonio

Restaurante El Coto de Antonio is gelegen in het dorpje Los Realejos en biedt een creatieve keuken met een mix van lokale en internationale gerechten. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de oceaan en een gezellige sfeer. Het menu biedt gerechten zoals gerookte zalm met avocado, risotto met paddestoelen en truffel, en varkensvlees met gember en honing. Restaurante El Coto de Antonio is perfect voor een avondje uit met vrienden of familie.

Restaurante La Hierbita

Restaurante La Hierbita is gelegen in La Laguna en biedt een traditionele Canarische keuken. Het restaurant is gevestigd in een oud herenhuis en heeft een prachtige patio. Het menu biedt gerechten zoals geroosterde kip met papas arrugadas, geitenvlees in rode saus en Canarische stoofpot. Restaurante La Hierbita is perfect voor een authentieke eetervaring in een prachtige omgeving.

Of je nu op zoek bent naar een gastronomische ervaring of een authentieke eetervaring, Tenerife heeft voor elk wat wils. Van lokale specialiteiten tot internationale gerechten, de restaurants op dit prachtige eiland bieden een breed scala aan smaken en smaken. Bezoek deze restaurants tijdens je verblijf op Tenerife en ontdek de culinaire diversiteit van dit prachtige eiland.