Tenerife voor natuurliefhebbers: de beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten

11 september 2023
Tenerife voor natuurliefhebbers: de beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten

Als je een natuurliefhebber bent, dan is Tenerife een bestemming die je zeker moet overwegen. Het eiland biedt namelijk tal van mogelijkheden om wilde dieren te spotten, en dan met name walvissen en dolfijnen. In deze blog post vertellen we je waar je moet zijn om deze prachtige dieren te kunnen zien.

Waarom Tenerife de ideale plek is voor het spotten van walvissen en dolfijnen

Tenerife is een vulkanisch eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, op zo'n 300 kilometer van de kust van Marokko. Het gebied rondom Tenerife staat bekend om de aanwezigheid van walvissen en dolfijnen. Er zijn maar liefst 28 verschillende soorten walvissen en dolfijnen te vinden in deze wateren.

Het warme water rondom Tenerife is een belangrijke reden waarom zoveel walvissen en dolfijnen hier te vinden zijn. Het water heeft een constante temperatuur van rond de 20 graden Celsius, en is daarmee warmer dan de oceaan in de buurt van andere Europese landen. Dit zorgt ervoor dat er veel vis in het gebied te vinden is, wat op zijn beurt weer veel walvissen en dolfijnen aantrekt.

Waar kun je walvissen en dolfijnen spotten op Tenerife?

Er zijn verschillende plekken op Tenerife waar je walvissen en dolfijnen kunt spotten. Hieronder lichten we de beste plekken uit:

1. Los Gigantes

Los Gigantes is een prachtige klif aan de westkust van Tenerife. Vanaf hier kun je een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te spotten. Tijdens deze tour vaar je langs de kliffen, waar je ook veel andere wilde dieren kunt zien, zoals zeevogels en schildpadden.

2. Puerto Colón

Puerto Colón is een populaire jachthaven in het zuiden van Tenerife. Vanaf hier vertrekken veel boottochten om walvissen en dolfijnen te spotten. Deze tochten duren meestal tussen de 2 en 4 uur.

3. Costa Adeje

Costa Adeje is een populaire toeristische bestemming in het zuiden van Tenerife. Hier kun je ook boottochten maken om walvissen en dolfijnen te zien. Naast deze tochten zijn er ook mogelijkheden om te snorkelen en te duiken.

4. Garachico

Garachico is een schilderachtig dorpje aan de noordkust van Tenerife. Hier kun je ook boottochten maken om walvissen en dolfijnen te spotten. Het is een minder drukke plek dan de eerdergenoemde locaties, waardoor het een goede keuze is als je op zoek bent naar wat meer rust.

Tips voor het spotten van walvissen en dolfijnen

Als je walvissen en dolfijnen gaat spotten op Tenerife, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je een aantal tips:

1. Boek een tour bij een gerenommeerd bedrijf

Zorg ervoor dat je een tour boekt bij een gerenommeerd bedrijf dat zich houdt aan de regels voor duurzaam toerisme. Dit houdt in dat het bedrijf de dieren niet verstoort en zich houdt aan de regels die gelden voor het spotten van walvissen en dolfijnen.

2. Ga vroeg op de dag

De beste tijd om walvissen en dolfijnen te spotten is in de ochtend, wanneer het water nog rustig is. Bovendien is het dan nog niet zo warm, wat het comfortabeler maakt om op een boot te zitten.

3. Neem warme kleding mee

Hoewel het op Tenerife meestal lekker warm is, kan het op het water flink afkoelen. Neem daarom warme kleding mee, vooral als je vroeg op de dag vertrekt.

4. Wees geduldig

Het kan soms even duren voordat je walvissen en dolfijnen ziet. Wees geduldig en geniet van de omgeving en de andere dieren die je onderweg tegenkomt.

Als je een natuurliefhebber bent, dan is Tenerife een geweldige bestemming om walvissen en dolfijnen te spotten. Het warme water rondom het eiland trekt veel dieren aan, en er zijn verschillende plekken waar je boottochten kunt maken om ze te zien. Door rekening te houden met de tips die we hierboven hebben gegeven, wordt jouw ervaring nog beter. Veel plezier op Tenerife!