De beste surfspots van Tenerife: surfen op de golven van de Atlantische Oceaan

9 december 2023
De beste surfspots van Tenerife: surfen op de golven van de Atlantische Oceaan

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden en spectaculaire landschappen. Maar wist je dat het ook een paradijs is voor surfers? Met zijn ligging in de Atlantische Oceaan biedt Tenerife enkele van de beste surfspots ter wereld. Of je nu een ervaren surfer bent of net begint, hier zijn enkele van de beste surfspots die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Tenerife.

Playa de Las Americas

Playa de Las Americas is een van de bekendste en populairste stranden van Tenerife, en het is ook een geweldige plek om te surfen. Met zijn zachte zand en consistente golven is dit strand perfect voor zowel beginners als gevorderde surfers. De golven zijn meestal tussen de 1 en 2 meter hoog, wat ideaal is om je surfvaardigheden te verbeteren. Er zijn ook verschillende surfscholen in de buurt waar je lessen kunt volgen als je nieuw bent in de sport.

El Medano

El Medano is een charmant stadje aan de zuidoostkust van Tenerife en staat bekend als een van de beste surfspots van het eiland. Het strand van El Medano heeft een lange kustlijn met perfecte wind- en golfcondities, waardoor het ideaal is voor windsurfen en kitesurfen. De wind hier is meestal sterk en constant, waardoor je kunt genieten van geweldige golven en adembenemende sprongen. Het strand is ook gastheer van verschillende internationale windsurf- en kitesurfwedstrijden.

Punta de Teno

Punta de Teno is een afgelegen surfspot in het noordwesten van Tenerife en is bekend om zijn indrukwekkende golven. Het is een plek voor ervaren surfers, omdat de golven hier vaak hoog en krachtig zijn. De beste tijd om deze surfspot te bezoeken is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven op hun hoogtepunt zijn. Het is ook belangrijk op te merken dat Punta de Teno geen strand heeft, dus je moet het water vanaf de rotsen betreden.

Playa de Almáciga

Playa de Almáciga is een prachtig strand in het noorden van Tenerife en biedt geweldige surfmogelijkheden. Het strand is omgeven door kliffen en heeft een adembenemend uitzicht op de oceaan. De golven hier zijn meestal groot en krachtig, waardoor het een geweldige plek is voor ervaren surfers. Het strand is minder druk dan de populaire stranden in het zuiden van Tenerife, waardoor je meer ruimte hebt om van de golven te genieten.

La Izquierda

La Izquierda, wat 'links' betekent in het Spaans, is een van de meest bekende surfspots van Tenerife. Deze surfspot, gelegen in het noordoosten van het eiland, staat bekend om zijn uitstekende linkse golven. De golven hier zijn van hoge kwaliteit en kunnen indrukwekkende lengtes bereiken, wat ervaren surfers aantrekt. Het is belangrijk op te merken dat La Izquierda alleen geschikt is voor ervaren surfers, omdat de golven hier vaak sterk en krachtig zijn.

Surflessen en verhuur

Als je nieuw bent in het surfen of je surfvaardigheden wilt verbeteren, zijn er verschillende surfscholen op Tenerife die lessen en verhuur aanbieden. Deze surfscholen hebben ervaren instructeurs die je kunnen helpen bij het leren van de basisprincipes van het surfen en je begeleiden bij het rijden op de golven. De meeste surfscholen bieden apparatuurverhuur aan, zodat je geen eigen surfplank en wetsuit hoeft mee te nemen.

Tips voor surfen op Tenerife

Tenerife is de ideale bestemming voor surfers van alle niveaus. Met zijn prachtige stranden, perfecte golven en constante wind, biedt het eiland een onvergetelijke surfervaring. Of je nu een beginner bent die net begint of een ervaren surfer bent die op zoek is naar uitdaging, Tenerife heeft voor elk wat wils. Dus pak je surfplank en ga op avontuur op de golven van de Atlantische Oceaan!