De geheime tuinen van Tenerife: ontdek de botanische schatten van het eiland

20 september 2023
De geheime tuinen van Tenerife: ontdek de botanische schatten van het eiland

Tenerife staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, maar het eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Een van de best bewaarde geheimen van Tenerife zijn de botanische tuinen die overal verspreid zijn op het eiland. Deze tuinen zijn een ware schat voor degenen die geïnteresseerd zijn in de flora en fauna van het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs enkele van de beste botanische tuinen van Tenerife.

Jardín Botánico de la Orotava

De Jardín Botánico de la Orotava is een van de oudste en meest iconische botanische tuinen van Tenerife. De tuin werd in 1788 opgericht en heeft een indrukwekkende collectie van inheemse en exotische planten. De tuin heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en biedt een prachtig uitzicht op de vallei van La Orotava.

Een van de hoogtepunten van de Jardín Botánico de la Orotava is de Japanse tuin. Deze tuin is ontworpen in Japanse stijl en heeft een prachtig vijverlandschap met een rijke verscheidenheid aan planten en bomen. De Japanse tuin is een van de meest populaire attracties van de Jardín Botánico de la Orotava en is een must-see voor iedereen die deze tuin bezoekt.

Botanische Tuin van Puerto de la Cruz

De Botanische Tuin van Puerto de la Cruz is een andere prachtige tuin die je niet mag missen tijdens je verblijf op Tenerife. De tuin heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en heeft meer dan 3.000 planten van over de hele wereld.

Een van de hoogtepunten van de Botanische Tuin van Puerto de la Cruz is het uitkijkpunt van La Paz. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Daarnaast heeft de tuin een prachtig zwembad en een spectaculaire collectie van cactussen en vetplanten.

Jardín de Aclimatación de la Orotava

De Jardín de Aclimatación de la Orotava is een andere prachtige botanische tuin in de stad La Orotava. De tuin werd in 1788 opgericht en heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. De tuin heeft een prachtige collectie van inheemse en exotische planten en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

Een van de hoogtepunten van de Jardín de Aclimatación de la Orotava is de Palmentuin. Deze tuin heeft een prachtige collectie van palmbomen van over de hele wereld en is een van de meest populaire attracties van de Jardín de Aclimatación de la Orotava.

Botanische Tuin van La Laguna

De Botanische Tuin van La Laguna is een prachtige tuin die zich bevindt in het historische centrum van de stad San Cristobal de La Laguna. De tuin heeft een oppervlakte van 13.000 vierkante meter en heeft een indrukwekkende collectie van inheemse en exotische planten.

Een van de hoogtepunten van de Botanische Tuin van La Laguna is de Araucaria-allee. Deze allee heeft een prachtige collectie van Araucaria-bomen en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

Parque García Sanabria

Hoewel Parque García Sanabria geen botanische tuin is, is het wel een van de mooiste parken van Tenerife. Het park heeft een oppervlakte van 67.000 vierkante meter en heeft een prachtige collectie van inheemse en exotische planten.

Een van de hoogtepunten van Parque García Sanabria is de rozentuin. Deze tuin heeft een prachtige collectie van rozen van over de hele wereld en is een van de meest populaire attracties van het park.

Tenerife heeft enkele van de mooiste botanische tuinen van Spanje en biedt een prachtige collectie van inheemse en exotische planten. Of je nu geïnteresseerd bent in tuinieren of gewoon op zoek bent naar een ontspannende plek om te genieten van de natuur, er is zeker een botanische tuin op Tenerife die bij je past. Dus waar wacht je nog op? Verken de geheime tuinen van Tenerife en ontdek de botanische schatten van het eiland.