De kloof Barranco del Infierno: Een adembenemende wandelroute in Tenerife

16 juli 2023
De kloof Barranco del Infierno: Een adembenemende wandelroute in Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en een overvloed aan activiteiten om van te genieten. Een van de meest opwindende en avontuurlijke ervaringen die je op het eiland kunt opdoen, is een wandeling door de spectaculaire kloof, Barranco del Infierno. In dit blog zullen we deze unieke wandelroute verkennen, die je door het adembenemende landschap van Tenerife leidt en je dichter bij de ongerepte natuur brengt.

Wat is Barranco del Infierno?

Barranco del Infierno, wat letterlijk vertaald 'Ravijn van de Hel' betekent, is een natuurreservaat gelegen in Adeje, een gemeente in het zuidwesten van Tenerife. Het ravijn is gevormd door miljoenen jaren van erosie en is een thuis voor een rijke biodiversiteit van flora en fauna.

Deze kloof is vooral bekend om zijn spectaculaire wandelroute die je door een schilderachtig landschap van rotsformaties, steile kliffen, watervallen en inheemse vegetatie leidt. De wandeling eindigt bij de hoogste waterval van Tenerife, die van maar liefst 200 meter hoogte naar beneden stort.

Waarom Barranco del Infierno bezoeken?

Er zijn tal van redenen waarom je deze prachtige kloof in Tenerife zou moeten bezoeken tijdens je verblijf op het eiland:

1. Avontuur en uitdaging

Als je een avontuurlijke geest hebt, is de wandeling door Barranco del Infierno een perfecte manier om je energie en enthousiasme te benutten. De 6,5 kilometer lange wandelroute is enigszins uitdagend, maar zeker de moeite waard voor het adembenemende uitzicht en de onvergetelijke ervaring.

2. Genieten van de natuur

De kloof is een beschermd natuurreservaat en biedt een unieke kans om te genieten van de ongerepte natuur en de biodiversiteit van de Canarische Eilanden. Je kunt een verscheidenheid aan endemische planten en dieren observeren, zoals de Canarische wilde jasmijn, het Tenerife blauwe viooltje en de Tenerife hagedis.

3. Ongelooflijke landschappen

De wandeling door Barranco del Infierno laat je genieten van een spectaculair landschap, met indrukwekkende rotsformaties, steile kliffen en een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende bergen. Vergeet niet om je camera mee te nemen om enkele van deze adembenemende momenten vast te leggen.

4. Cultuur en geschiedenis

De kloof heeft een rijke culturele en historische betekenis voor de mensen van Tenerife. Het was ooit het thuisland van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Tijdens je wandeling door de kloof, kunt je enkele oude rotstekeningen en andere historische overblijfselen tegenkomen die getuigen van het leven van deze oude beschaving.

Tips voor het wandelen in Barranco del Infierno

Voordat je aan je avontuur begint, zijn hier enkele essentiële tips die je moet weten om je ervaring zo soepel en plezierig mogelijk te maken:

1. Beperkte toegang

Vanwege het kwetsbare ecosysteem van het gebied en om milieu-impact te minimaliseren, is het aantal bezoekers dat dagelijks wordt toegelaten tot Barranco del Infierno beperkt tot 300 personen. Om teleurstelling te voorkomen, is het aan te raden om vooraf een toegangsbewijs te reserveren via de officiële website van het ravijn.

2. Wees voorbereid

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je aan je wandeling begint. Draag geschikte wandelschoenen, bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème en een hoed, en neem voldoende water en snacks mee voor de tocht. Houd er rekening mee dat de wandeling ongeveer 3,5 uur in beslag neemt, afhankelijk van je tempo en het aantal stops dat je maakt.

3. Volg de regels

Om de natuur en de biodiversiteit van het gebied te beschermen, is het essentieel om de regels te volgen die zijn opgesteld door het natuurreservaat. Blijf op de gemarkeerde paden, laat geen afval achter, en respecteer de rust en stilte van de omgeving.

4. Geniet van de ervaring

Als laatste, maar zeker niet de minste, tip: geniet van deze unieke en onvergetelijke wandelervaring! Neem de tijd om in alle rust de schoonheid van de natuur en het landschap te bewonderen, en maak foto's om deze prachtige herinneringen vast te leggen.

Barranco del Infierno is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende en onvergetelijke bezienswaardigheden op Tenerife. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een avontuurlijke manier om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen, deze kloof heeft voor elk wat wils. Neem de tijd om te genieten van deze spectaculaire wandelervaring en keer terug met prachtige herinneringen en foto's die je voor altijd zult koesteren.