De mooiste stranden van Tenerife: van wit zand tot zwarte lava

15 november 2023
De mooiste stranden van Tenerife: van wit zand tot zwarte lava

Als je op zoek bent naar de perfecte strandvakantie, dan is Tenerife een geweldige bestemming om te overwegen. Het eiland biedt een breed scala aan stranden, van wit zand tot zwarte lava, en elk strand heeft zijn eigen charme. Hier zijn enkele van de mooiste stranden van Tenerife.

Playa de las Teresitas

Als je op zoek bent naar een prachtig strand met wit zand, dan is Playa de las Teresitas de plek om naartoe te gaan. Dit strand is gelegen in de buurt van Santa Cruz de Tenerife en is omringd door bergen die het beschermen tegen de wind. Het water is hier kristalhelder en perfect om te zwemmen. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Playa de las Vistas

Playa de las Vistas is een ander prachtig strand op Tenerife met wit zand. Dit strand is gelegen in de buurt van Los Cristianos en is een van de meest populaire stranden van het eiland. Het water is hier rustig en perfect om te zwemmen, en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Playa del Duque

Als je op zoek bent naar een luxueuze strandervaring, dan is Playa del Duque de plek om naartoe te gaan. Dit strand is gelegen in de buurt van Costa Adeje en heeft wit zand en turquoise water. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Playa de la Tejita

Playa de la Tejita is een prachtig strand gelegen in de buurt van El Médano. Dit strand heeft zwart zand en is omringd door een natuurreservaat. Het water is hier rustig en perfect om te zwemmen, en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is dit strand populair onder windsurfers vanwege de constante wind.

Playa de los Gigantes

Playa de los Gigantes is een prachtig strand gelegen in de buurt van de kliffen van Los Gigantes. Dit strand heeft zwart zand en wordt omringd door de hoge kliffen die uit de zee oprijzen. Het water is hier rustig en perfect om te zwemmen, en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Playa Jardín

Playa Jardín is een prachtig strand gelegen in de buurt van Puerto de la Cruz. Dit strand heeft zwart zand en is omringd door prachtige tuinen en palmbomen. Het water is hier rustig en perfect om te zwemmen, en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Playa de la Arena

Playa de la Arena is een prachtig strand gelegen in de buurt van Los Gigantes. Dit strand heeft zwart zand en wordt omringd door de hoge kliffen die uit de zee oprijzen. Het water is hier rustig en perfect om te zwemmen, en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

El Médano

El Médano is een prachtig strand gelegen in de buurt van het gelijknamige dorp. Dit strand heeft goudkleurig zand en is populair onder windsurfers vanwege de constante wind. Het water is hier rustig en perfect om te zwemmen, en er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Conclusion

Tenerife heeft een breed scala aan prachtige stranden, van wit zand tot zwarte lava. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strand met veel activiteiten, Tenerife heeft voor elk wat wils. Dus pak je zwembroek en zonnebrandcrème en geniet van de prachtige stranden van Tenerife!