De verborgen parels van Tenerife

26 oktober 2023
De verborgen parels van Tenerife

Tenerife is een van de meest bezochte eilanden in de Canarische Eilanden. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en toeristische attracties zoals het Loro Parque en de vulkaan Teide. Maar, er zijn ook verborgen parels op het eiland die niet zo bekend zijn bij toeristen. In deze blogpost ontdek je de minder bekende plekken van Tenerife die zeker een bezoekje waard zijn.

Verborgen parel 1: Masca

Masca is een klein dorpje gelegen in het noordwesten van Tenerife. Het dorpje ligt in de bergen en wordt omgeven door adembenemende landschappen. Masca is vooral bekend om zijn wandelroutes, waaronder de populaire Masca kloof. Deze wandelroute biedt een prachtig uitzicht over de kloof en de omliggende bergen. De wandelroute is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, want er zijn stukken waarbij je langs smalle paadjes loopt met diepe afgronden. Maar, het is zeker de moeite waard voor de avontuurlijke reizigers.

Verborgen parel 2: Punta de Teno

Punta de Teno is een prachtige kaap gelegen in het noordwesten van Tenerife. Het is een van de minst bezochte plekken op het eiland, maar het biedt een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan. De kaap is bereikbaar via een smalle weg met haarspeldbochten en het is alleen toegankelijk voor auto's met een vergunning. De vergunning kan worden verkregen bij de lokale politiebureaus.

Verborgen parel 3: Candelaria

Candelaria is een klein stadje gelegen aan de oostkust van Tenerife. Het stadje is vooral bekend om de basiliek van Candelaria, een bedevaartsoord voor katholieken. De basiliek is gebouwd in de 17e eeuw en het is het belangrijkste religieuze gebouw op het eiland. Naast de basiliek heeft Candelaria ook een prachtig strand en een boulevard met restaurants en cafés.

Verborgen parel 4: Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas is een van de mooiste stranden van Tenerife, maar het is minder bekend bij toeristen. Het strand ligt in het noorden van het eiland en het heeft goudkleurig zand dat is geïmporteerd uit de Sahara-woestijn. Het water is kristalhelder en het is een ideale plek om te zwemmen en te zonnebaden. Het strand heeft ook verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.

Verborgen parel 5: Garachico

Garachico is een charmant stadje gelegen aan de noordwestkust van Tenerife. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en het was ooit de belangrijkste haven van het eiland. Garachico werd echter verwoest door een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw, waardoor veel gebouwen werden vernietigd. Tegenwoordig is Garachico een rustig stadje met historische gebouwen, smalle straatjes en gezellige restaurants en cafés.

Verborgen parel 6: Anaga Rural Park

Anaga Rural Park is een prachtig natuurgebied gelegen in het noordoosten van Tenerife. Het park is een van de oudste delen van het eiland en het heeft een unieke flora en fauna. Het park heeft verschillende wandelroutes die je langs ravijnen, bossen en bergen leiden. Het is een ideale plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Verborgen parel 7: La Orotava

La Orotava is een traditioneel stadje gelegen in het noorden van Tenerife. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en het is een van de best bewaarde historische centra van het eiland. La Orotava heeft prachtige kerken, pleinen en herenhuizen die dateren uit de 17e en 18e eeuw. Het stadje heeft ook prachtige tuinen en parken waar je kunt genieten van de lokale flora en fauna.

Verborgen parel 8: Los Gigantes

Los Gigantes is een kustplaatsje gelegen aan de westkust van Tenerife. Het stadje is vooral bekend om zijn indrukwekkende kliffen die oprijzen uit de oceaan. De kliffen zijn meer dan 600 meter hoog en het is een prachtig gezicht om te zien. Los Gigantes heeft ook een gezellige haven met restaurants en bars waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.

Verborgen parel 9: El Medano

El Medano is een klein kustplaatsje gelegen aan de zuidoostkust van Tenerife. Het stadje is vooral bekend om zijn prachtige stranden en perfecte omstandigheden om te windsurfen en kitesurfen. El Medano heeft ook een gezellige boulevard met restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje of een drankje.

Verborgen parel 10: La Laguna

La Laguna is een historisch stadje gelegen in het noorden van Tenerife. Het stadje is een van de culturele hoofdsteden van het eiland en het heeft een rijke geschiedenis. La Laguna heeft prachtige pleinen, kerken en herenhuizen die dateren uit de 16e en 17e eeuw. Het stadje heeft ook een universiteit en het is een bruisende studentenstad met gezellige restaurants, bars en cafés.

Tenerife heeft veel meer te bieden dan alleen zijn stranden en toeristische attracties. De verborgen parels van het eiland bieden een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, geschiedenis en natuur. Of je nu wilt wandelen in de bergen, genieten van de lokale keuken of gewoon wilt ontspannen op een rustig strand, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Dus, ga op ontdekkingstocht en ontdek de minder bekende plekken van dit prachtige eiland.