Fotograferen op Tenerife: de beste plekken en tips

19 november 2023
Fotograferen op Tenerife: de beste plekken en tips

Als fotograaf is Tenerife een prachtige bestemming die je niet mag missen. Dit Spaanse eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan, biedt een breed scala aan prachtige landschappen, van vulkanische landschappen tot weelderige bossen en kristalheldere stranden. In deze blogpost zullen we enkele van de beste plekken op Tenerife bespreken om te fotograferen en enkele tips geven om de beste foto's te maken.

El Teide National Park

Geen enkele reis naar Tenerife is compleet zonder een bezoek aan El Teide National Park. Het park herbergt de op twee na grootste vulkaan ter wereld, El Teide, die met zijn hoogte van 3718 meter boven de zeespiegel een indrukwekkend zicht biedt. In het park bevinden zich ook andere vulkanische formaties, die fantastische fotomomenten bieden. Het park is het best te bezoeken bij zonsopkomst of zonsondergang, wanneer het licht het mooist is. Voor een spectaculair uitzicht op El Teide kun je de kabelbaan nemen naar de top van de vulkaan.

Masca

Masca is een klein, schilderachtig dorpje gelegen in het noordwesten van Tenerife. Het dorpje ligt tussen gigantische kliffen en is alleen te bereiken via een kronkelende weg die door de bergen loopt. Het uitzicht op de omliggende bergen is adembenemend en biedt talloze kansen voor fotografen. Het beste moment om Masca te bezoeken is in de ochtend, wanneer de zon het dorpje verlicht en zorgt voor mooie schaduwen op de bergen.

Anaga Rural Park

Het Anaga Rural Park is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over het noordoostelijke deel van Tenerife. Het park is een van de oudste landschappen in Europa en herbergt een groot aantal inheemse plantensoorten en dieren. Het park is een favoriete plek bij wandelaars en fotografen vanwege de schilderachtige uitzichten en dramatische landschappen. Voor de beste foto's raden we aan om het park te bezoeken bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het meest sfeervol is.

Garachico

Garachico is een klein, charmant stadje aan de noordkust van Tenerife. Het stadje is bekend om zijn historische architectuur en prachtige straatjes. Het is een perfecte plek om foto's te maken van de pittoreske straatjes en kleurrijke huizen. Garachico heeft ook een natuurlijk zwembad, gelegen aan de kust, dat een geweldige plek biedt voor fotografen om te spelen met water en licht.

La Orotava

La Orotava is een prachtig stadje gelegen in het noorden van Tenerife. Het stadje is bekend om zijn historische architectuur en mooie pleinen. Het is een perfecte plek om foto's te maken van de oude gebouwen en de schilderachtige straten. La Orotava heeft ook een botanische tuin, waar je talloze plantensoorten kunt fotograferen.

Tips voor fotografie op Tenerife

Het eiland Tenerife biedt talloze kansen voor fotografen om prachtige foto's te maken. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je fotografie-ervaring op Tenerife te halen:

  1. Plan je reis zorgvuldig en kies de beste tijd van het jaar om het eiland te bezoeken. Het eiland heeft een mild klimaat en het hele jaar door zon, maar sommige seizoenen zijn beter dan andere voor fotografie.

  2. Zorg voor de juiste uitrusting. Tenerife biedt talloze kansen om te spelen met licht en schaduw, dus zorg ervoor dat je de juiste lenzen en filters hebt om de beste foto's te maken.

  3. Maak gebruik van het licht. Het licht op Tenerife verandert voortdurend, dus probeer je fotosessies rond zonsopgang en zonsondergang te plannen om het beste licht te krijgen.

  4. Verken de lokale cultuur. Tenerife heeft een rijke geschiedenis en cultuur, dus probeer lokale festivals en tradities vast te leggen in je foto's.

  5. Werk met de omgeving. Tenerife biedt talloze landschappen en locaties om te fotograferen, probeer creatief te zijn en werk met de omgeving om unieke foto's te maken.

Conclusie

Tenerife is een prachtige bestemming voor fotografen. Het eiland biedt een breed scala aan landschappen en locaties om te fotograferen, van vulkanische formaties tot pittoreske stadjes en stranden. Met de juiste planning en uitrusting, kun je fantastische foto's maken op dit prachtige eiland.