Het betoverende strand van Playa de la Jaquita: een verborgen parel op Tenerife

23 mei 2023
Het betoverende strand van Playa de la Jaquita: een verborgen parel op Tenerife

Tenerife, het grootste van de zeven Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en een rijke culturele geschiedenis. Hoewel er talloze stranden zijn die de aandacht trekken van toeristen en locals, is er één strand in het bijzonder dat een verborgen parel blijft voor degenen die de schoonheid ervan weten te waarderen: Playa de la Jaquita.

In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar dit bijzondere strand. We bespreken wat het zo speciaal maakt en geven je praktische informatie om je bezoek aan Playa de la Jaquita onvergetelijk te maken.

De charme van Playa de la Jaquita

Playa de la Jaquita, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland in het rustige dorp Alcalá, is een klein, zwart vulkanisch zandstrand, omgeven door een prachtig natuurlijk landschap. Dit maakt het strand meteen uniek en fascinerend voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke en rustige ervaring, weg van de drukte van de grotere toeristische stranden.

De combinatie van het zwarte zand en de kristalheldere wateren creëert een betoverend contrast, dat in combinatie met de omringende rotsformaties, een bijna buitenaardse sfeer geeft. Het heldere water, rijk aan zeeleven, is ideaal voor snorkelen en zwemmen, terwijl het zand uitnodigt om te zonnebaden en te ontspannen.

Een andere bijzonderheid van Playa de la Jaquita is de aanwezigheid van natuurlijke zwembaden, gevormd door lava-rotsformaties. Deze zwembaden zijn perfect voor gezinnen met jonge kinderen, omdat ze ondiep en beschermd zijn tegen de golven van de oceaan. Ze bieden een veilige en leuke plek om te spelen en af te koelen.

Wat te doen op en rond Playa de la Jaquita

Naast zonnebaden en zwemmen, biedt de omgeving van Playa de la Jaquita tal van activiteiten en bezienswaardigheden om je dag compleet te maken.

Wandelen

De kustlijn rond Playa de la Jaquita is perfect voor een ontspannende wandeling. Je kunt langs het strand wandelen en genieten van het uitzicht op de oceaan en de indrukwekkende kliffen die het gebied omringen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen om de omgeving verder te verkennen, waaronder paden die je naar nabijgelegen stranden en uitkijkpunten leiden.

Snorkelen en duiken

Het heldere water en de rijke onderwaterwereld maken Playa de la Jaquita een perfecte plek om te snorkelen of duiken. Je kunt een groot aantal zeedieren tegenkomen, waaronder kleurrijke vissen, octopussen en zelfs zeeschildpadden. Er zijn verschillende duikscholen in de omgeving waar je duiklessen kunt nemen of snorkel- en duikuitrusting kunt huren.

Lokale gerechten proeven

Een bezoek aan Playa de la Jaquita is niet compleet zonder de lokale Canarische keuken te proeven. In Alcalá en de omliggende dorpen vind je tal van traditionele restaurants en bars waar je heerlijke, verse visgerechten en typische Canarische lekkernijen kunt proberen.

Praktische informatie voor je bezoek aan Playa de la Jaquita

Om je bezoek aan Playa de la Jaquita zo aangenaam mogelijk te maken, zijn hier enkele praktische tips en informatie:

Playa de la Jaquita is een verborgen parel op Tenerife, die een unieke en rustige strandervaring biedt, weg van de drukte van de grotere toeristische stranden. Met zijn zwarte vulkanisch zand, kristalheldere wateren en natuurlijke zwembaden, is het een betoverende plek die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland.