Het betoverende strand van Playa de las Américas

12 juni 2023
Het betoverende strand van Playa de las Américas

Tenerife, het grootste en meest bezochte van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, het aangename klimaat en het bruisende nachtleven. Een van de meest geliefde plekken op het eiland is het strand van Playa de las Américas, een waar paradijs voor zowel zonaanbidders als watersportliefhebbers. In deze blog post nemen we je mee op een tour van dit prachtige strand en de vele activiteiten die het te bieden heeft.

Een perfecte locatie

Playa de las Américas is gelegen aan de zuidwestkust van Tenerife, op slechts 15 minuten rijden van de luchthaven Reina Sofia. Dit maakt het gemakkelijk te bereiken voor toeristen die op zoek zijn naar een korte transfer van en naar hun accommodatie. De stad zelf is levendig en biedt een breed scala aan voorzieningen, zoals restaurants, bars, winkels en uitgaansgelegenheden, wat bijdraagt aan de algehele aantrekkingskracht van het gebied.

Het strand

Het strand van Playa de las Américas strekt zich uit over een lengte van ongeveer 1 kilometer en staat bekend om zijn gouden zand en kristalhelder water. Het is een van de meest populaire stranden van Tenerife en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Een van de meest opvallende kenmerken van het strand is de prachtige promenade die langs de kustlijn loopt. Deze promenade is de perfecte plek om te wandelen, joggen of fietsen terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en de nabijgelegen bergen. Langs de promenade vind je tal van cafés, bars en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over het strand en de zee.

Faciliteiten en activiteiten

Playa de las Américas biedt een breed scala aan faciliteiten en activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Er zijn tal van ligstoelen en parasols beschikbaar om te huren, evenals openbare toiletten en douches. Er is ook een ruime keuze aan watersporten, zoals jetskiën, bananenboottochten, parasailing en nog veel meer. Als je op zoek bent naar iets rustigers, kun je een waterfiets huren en de kalme wateren van de baai verkennen, of je kunt een duikles nemen en de fascinerende onderwaterwereld van het eiland ontdekken.

Voor gezinnen met kinderen is er genoeg te doen op en rond het strand. Er zijn speeltuinen en opblaasbare speeltoestellen in het water, evenals georganiseerde activiteiten zoals beachvolleybal en voetbal. Bovendien zijn er in de omgeving van Playa de las Américas verschillende waterparken te vinden, zoals Siam Park en Aqualand, die gegarandeerd een dag vol plezier en avontuur bieden voor het hele gezin.

Natuurschoon en wandelmogelijkheden

Hoewel het strand van Playa de las Américas vooral bekend staat om zijn levendige sfeer en uitstekende faciliteiten, biedt het gebied rondom het strand ook tal van mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het eiland Tenerife is gezegend met een ongelooflijk gevarieerd landschap, variërend van vulkanische rotsformaties en dramatische kliffen tot weelderige groene valleien en dichte bossen.

Een van de meest populaire wandelroutes in de omgeving is de Barranco del Infierno, een indrukwekkende kloof met een spectaculaire waterval. Deze wandeling is geschikt voor alle leeftijden en niveaus en biedt een geweldige manier om de adembenemende schoonheid van het eiland te ontdekken.

De omgeving verkennen

Naast het genieten van alles wat het strand van Playa de las Américas te bieden heeft, is het ook de moeite waard om de nabijgelegen steden en dorpen te verkennen. Op slechts enkele kilometers afstand ligt Costa Adeje, een prachtig kustgebied met luxe hotels, designerwinkels en uitstekende eetgelegenheden. Verder naar het westen vind je Los Cristianos, een voormalig vissersdorp dat tegenwoordig een populaire bestemming is vanwege zijn prachtige stranden en charmante oude stad.

Als je op zoek bent naar een uitstapje in de geschiedenis en cultuur van Tenerife, kun je een bezoek brengen aan La Orotava, een prachtige stad in het noorden van het eiland. Hier vind je prachtige architectuur, historische kerken en een aantal interessante musea die je meer vertellen over de rijke geschiedenis en het erfgoed van het eiland.

Het strand van Playa de las Américas heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie op Tenerife. Of je nu wilt ontspannen op het gouden zand, deelnemen aan opwindende watersporten, de prachtige natuur van het eiland verkennen of jezelf onderdompelen in de lokale cultuur, er is voor elk wat wils op deze betoverende bestemming. Boek vandaag nog je reis naar Tenerife en ervaar de magie van Playa de las Américas zelf!