Het betoverende strand van Playa de las Teresitas

15 mei 2023
Het betoverende strand van Playa de las Teresitas

Een van de meest spectaculaire stranden die Tenerife te bieden heeft, is zonder twijfel Playa de las Teresitas. Dit prachtige strand, gelegen in het noordoosten van het eiland, is een paradijs voor strandliefhebbers en wordt gekenmerkt door zijn gouden zand en palmbomen die zorgen voor een idyllische omgeving. In deze blogpost nemen we je mee naar dit prachtige strand en delen we alles wat je moet weten om ten volle te genieten van je bezoek aan Playa de las Teresitas.

De geschiedenis en geografie van Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas is gelegen in het charmante dorpje San Andrés, op slechts 8 kilometer afstand van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het strand dankt zijn naam aan het nabijgelegen dorpje Las Teresitas, dat in de jaren '70 werd verlaten en vervolgens afgebroken om plaats te maken voor het huidige strand.

Een interessant feit over Playa de las Teresitas is dat het oorspronkelijke strand bestond uit zwart vulkanisch zand, wat typerend is voor de Canarische Eilanden. In 1973 besloot de lokale overheid om het strand te renoveren en importeerde meer dan 270.000 ton goudkleurig Sahara-zand uit de Westelijke Sahara om het strand zijn huidige, exotische uitstraling te geven.

Het strand strekt zich uit over een lengte van ongeveer 1,3 kilometer en wordt omgeven door het indrukwekkende Anaga-gebergte aan de ene kant en de eindeloze Atlantische Oceaan aan de andere kant. Een van de meest opvallende kenmerken van Playa de las Teresitas is de aanwezigheid van een grote golfbreker, gebouwd om de golven en sterke stromingen tegen te houden en zo een veilige en rustige zwemomgeving te creëren.

Wat te verwachten op Playa de las Teresitas

Wanneer je aankomt op Playa de las Teresitas, kun je niet anders dan onder de indruk zijn van de adembenemende schoonheid van het strand. Het gouden zand contrasteert prachtig met het azuurblauwe water en de groene palmbomen, waardoor je je in een tropisch paradijs waant. Het water is meestal kalm en kristalhelder dankzij de golfbreker, waardoor het de perfecte plek is voor een ontspannen duik.

Playa de las Teresitas is een populair strand onder zowel de lokale bevolking als toeristen, maar het is zelden overvol, wat betekent dat je altijd wel een plekje kunt vinden om je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon. Er zijn tal van faciliteiten beschikbaar op het strand, waaronder ligbedden en parasols, douches, toiletten en kleedkamers. Er zijn ook verschillende bars en restaurants in de buurt waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd.

Voor de actievere bezoekers zijn er tal van watersporten en activiteiten die op Playa de las Teresitas worden aangeboden, zoals kajakken, paddleboarding en beachvolleybal. Als je liever het prachtige landschap rondom het strand verkent, zijn er verschillende wandelpaden die je door het Anaga-gebergte leiden en je belonen met een spectaculair uitzicht op de kust en het omliggende platteland.

Hoe bereik je Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas is gemakkelijk te bereiken met de auto, bus of fiets vanuit Santa Cruz de Tenerife. Als je met de auto gaat, neem je de TF-11 weg vanuit Santa Cruz, die je rechtstreeks naar het strand leidt. Er is een ruime, gratis parkeergelegenheid beschikbaar nabij het strand.

Voor degenen die liever met het openbaar vervoer reizen, zijn er regelmatige busverbindingen vanuit Santa Cruz naar Playa de las Teresitas. Buslijn 910 vertrekt elke 15 tot 20 minuten vanaf het busstation in Santa Cruz en de reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Als je je avontuurlijk voelt en graag een prachtige fietstocht wilt maken, is er een fietspad dat Santa Cruz met Playa de las Teresitas verbindt. De route is ongeveer 8 kilometer lang en is relatief vlak, waardoor het geschikt is voor fietsers van alle niveaus.

Playa de las Teresitas is zonder twijfel een van de meest pittoreske en adembenemende stranden van Tenerife. Met zijn gouden zand, kristalhelder water en idyllische omgeving is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van alles wat het prachtige eiland Tenerife te bieden heeft. Of je nu zonnebaadt, een duik neemt in de kalme wateren of de omgeving verkent, Playa de las Teresitas zal je ongetwijfeld betoveren en je een onvergetelijke ervaring bezorgen.