Het betoverende strand van Playa San Juan op Tenerife

21 augustus 2023
Het betoverende strand van Playa San Juan op Tenerife

Tenerife, het grootste van de zeven Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, adembenemende stranden en een overvloed aan activiteiten. Een van de parels van Tenerife is Playa San Juan, een charmant kustdorp dat een perfecte vakantiebestemming is voor zowel gezinnen als koppels. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis naar dit idyllische strand en delen we alle informatie die je nodig hebt om te genieten van een ontspannen vakantie in Playa San Juan.

Een introductie tot Playa San Juan

Playa San Juan ligt aan de zuidwestkust van Tenerife en is een rustig vissersdorp dat een authentieke Canarische sfeer ademt. Het dorp heeft zijn charme weten te behouden, ondanks de groeiende populariteit bij toeristen. De hoofdattractie is zonder twijfel het prachtige strand, dat een oase van rust biedt, weg van de drukke toeristische gebieden zoals Playa de las Américas en Los Cristianos.

Het strand van Playa San Juan is een mix van goudkleurig zand en vulkanische keien, omgeven door helderblauw water en een prachtige promenade. Het is een ideale plek om te ontspannen, te zonnebaden en te zwemmen, terwijl je geniet van de warme zon en het uitzicht op de nabijgelegen eilanden La Gomera en La Palma.

Voorzieningen en faciliteiten

Playa San Juan biedt uitstekende faciliteiten en voorzieningen voor een comfortabel dagje aan zee. Er zijn douches, toiletten, kleedruimtes en ligstoelen beschikbaar voor bezoekers. Bovendien zijn er tal van gezellige bars, restaurants en winkels op loopafstand van het strand, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in watersporten, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. In de buurt van het strand vind je een duikschool waar je kunt leren duiken of snorkelen en de fascinerende onderwaterwereld van Tenerife kunt verkennen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kajakken, windsurfen en stand-up paddleboarden.

Activiteiten in en rond Playa San Juan

Naast zonnebaden en zwemmen op het prachtige strand, zijn er tal van andere activiteiten om van te genieten in en rond Playa San Juan:

  1. Wandelen: Playa San Juan is een uitstekend startpunt voor wandeltochten langs de kust of in de nabijgelegen bergen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, variërend van eenvoudige wandelingen tot meer uitdagende tochten.
  2. Golfen: Op slechts een paar kilometer afstand van Playa San Juan ligt de prachtige golfbaan van Abama, een 18-holes golfbaan ontworpen door Dave Thomas. Deze golfbaan biedt een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en is een geweldige plek om je vaardigheden te testen.
  3. Dolfijnen en walvissen spotten: Een bezoek aan Tenerife is niet compleet zonder een boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten. Vanuit Playa San Juan kun je verschillende excursies boeken die je meenemen naar de wateren tussen Tenerife en La Gomera, waar je deze majestueuze zeedieren kunt observeren.
  4. Bezoek aan Masca: Masca is een schilderachtig bergdorp op ongeveer 30 minuten rijden van Playa San Juan. Dit dorp, gelegen in een indrukwekkende kloof, is een van de meest pittoreske plekjes van Tenerife en zeker een bezoek waard.
  5. Teide National Park: Het Teide National Park, met de imposante vulkaan El Teide, is een must-see tijdens je vakantie op Tenerife. Het park ligt op ongeveer een uur rijden van Playa San Juan en biedt spectaculaire landschappen, wandelroutes en een kabelbaan die je naar de top van de vulkaan brengt.
Bereikbaarheid en accommodatie

Playa San Juan is gemakkelijk bereikbaar met de auto, bus of taxi vanaf de belangrijkste toeristische gebieden en de luchthaven van Tenerife Zuid. Er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het strand en het dorp, zodat je zonder problemen je auto kunt parkeren.

Wat betreft accommodatie zijn er verschillende opties om uit te kiezen, variërend van gezellige appartementen tot luxueuze hotels. Veel accommodaties bieden een prachtig uitzicht op zee en zijn op loopafstand van het strand en de belangrijkste voorzieningen.

Playa San Juan is een idyllische vakantiebestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke Canarische sfeer en een rustige strandvakantie. Dit charmante dorp heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en onvergetelijke vakantie op het prachtige eiland Tenerife. Of je nu wilt genieten van het strand, watersporten wilt beoefenen of de spectaculaire natuur van het eiland wilt verkennen, Playa San Juan is de perfecte uitvalsbasis voor een geweldige vakantie.