Het betoverende verhaal van het verlaten dorp Masca: Een verborgen juweeltje op Tenerife dat je niet wilt missen!

6 maart 2024
Het betoverende verhaal van het verlaten dorp Masca: Een verborgen juweeltje op Tenerife dat je niet wilt missen!

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende steden en adembenemende landschappen. Maar er is één plek die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan dit paradijselijke eiland: het verlaten dorp Masca. Dit pittoreske dorp, gelegen in het Teno-gebergte, is een verborgen juweeltje dat je zal betoveren met zijn natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Lees verder en ontdek waarom Masca een must-see bestemming is op Tenerife!

Een sprookjesachtige locatie

Masca ligt verscholen in een afgelegen vallei, omringd door steile kliffen en weelderige groene bergen. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet wanneer je dit dorp betreedt. De smalle, kronkelende straatjes, met stenen huizen en kleurrijke bloemen, geven Masca een sprookjesachtige uitstraling. Het uitzicht vanaf het dorp is adembenemend, met panoramische vergezichten over de oceaan en de omliggende bergen. Het is geen wonder dat Masca vaak wordt beschouwd als een van de mooiste plekken op Tenerife.

Geschiedenis en legendes

Masca heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Volgens de legende was Masca een toevluchtsoord voor piraten in de 16e en 17e eeuw. Deze piraten gebruikten de afgelegen locatie van het dorp om schatten te verbergen en aanvallen op passerende schepen uit te voeren. Het is fascinerend om door de smalle straatjes van Masca te wandelen en je voor te stellen hoe het dorp er destijds uit moet hebben gezien.

Wandelen in het Teno-gebergte

Een van de grootste attracties van Masca is de mogelijkheid om te wandelen in het prachtige Teno-gebergte. Er zijn verschillende wandelpaden die je vanuit het dorp kunt volgen, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Een populaire wandeling is de afdaling naar het strand van Masca, dat alleen te voet of per boot bereikbaar is. Deze wandeling biedt adembenemende uitzichten, maar vereist wel een goede fysieke conditie en wandelervaring. Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt, want het kan een uitdagende tocht zijn.

Natuurlijke schoonheid

Masca wordt omringd door een ongerepte natuurlijke schoonheid. De vallei waarin het dorp ligt, is bedekt met weelderige vegetatie en biedt een thuis aan verschillende planten- en diersoorten. Tijdens je wandelingen in het Teno-gebergte kun je genieten van prachtige uitzichten op de bergen, ravijnen en kliffen. Het is ook mogelijk om wilde dieren zoals roofvogels en hagedissen te spotten. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze adembenemende landschappen vast te leggen.

Bezoek aan het dorp

Als je Masca wilt bezoeken, kun je het beste een dagtrip plannen vanuit een van de nabijgelegen steden, zoals Puerto de la Cruz of Los Cristianos. Het dorp is niet bereikbaar met het openbaar vervoer, dus je zult een auto moeten huren of deelnemen aan een georganiseerde tour. Houd er rekening mee dat de weg naar Masca smal en bochtig is, dus wees voorzichtig tijdens het rijden. Eenmaal in het dorp kun je genieten van de rustige sfeer, een wandeling maken door de straatjes en misschien zelfs een bezoek brengen aan het kleine museum dat de geschiedenis van Masca belicht.

Masca is een absoluut juweeltje op Tenerife dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland. De betoverende schoonheid van het dorp en de omringende natuurlijke landschappen zullen je zeker imponeren. Of je nu houdt van wandelen, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de rust en sereniteit, Masca heeft voor elk wat wils. Dus plan je reis naar Tenerife en zorg ervoor dat een bezoek aan dit verlaten dorp bovenaan je lijst staat!