Het strand van Playa Jardín: een kleurrijke oase op Tenerife

11 mei 2023
Het strand van Playa Jardín: een kleurrijke oase op Tenerife

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, aangename klimaat en diverse stranden. Een van de meest opvallende en geliefde stranden op het eiland is Playa Jardín, een plek waar zowel de lokale bevolking als toeristen samenkomen om te genieten van de zon, het zand en de zee. In deze blogpost nemen we je mee op een rondleiding door dit kleurrijke paradijs en vertellen we je alles wat je moet weten over het unieke strand van Playa Jardín.

Locatie en bereikbaarheid

Playa Jardín ligt aan de noordkust van Tenerife, in het schilderachtige stadje Puerto de la Cruz. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer, en er zijn tal van parkeergelegenheden in de buurt. Als je met de bus reist, zijn er verschillende lijnen die je naar Puerto de la Cruz brengen, waar je vervolgens een korte wandeling naar het strand kunt maken.

Het ontwerp van Playa Jardín

Het strand van Playa Jardín is ontworpen door de beroemde Canarische architect César Manrique, wiens invloed op het eiland overal te zien is. Manrique streefde naar harmonie tussen natuur en architectuur, en zijn ontwerp voor Playa Jardín is daar een perfect voorbeeld van. Het strand is vernoemd naar de prachtige tuinen ('Jardín' betekent 'tuin' in het Spaans) die het omringen en die een belangrijk onderdeel vormen van de ervaring van bezoekers.

De tuinen zijn gevuld met inheemse en tropische planten, waaronder palmbomen en cactussen, en zijn aangelegd in terrassen die trapsgewijs naar de zee leiden. Bovendien zijn er unieke sculpturen van Manrique zelf te vinden, evenals fonteinen en zitjes waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht op de oceaan.

De stranden van Playa Jardín

Playa Jardín bestaat eigenlijk uit drie afzonderlijke stranden die naast elkaar liggen, gescheiden door natuurlijke rotsformaties. Van oost naar west zijn dit Playa Punta Brava, Playa Jardín en Playa Charcón. Elk van de stranden heeft zijn eigen unieke kenmerken en charme.

Playa Punta Brava

Dit is het kleinste en meest oostelijke strand van de drie, gelegen aan de voet van een klif waarop de wijk Punta Brava is gebouwd. Het is een rustig en intiem strand, ideaal voor gezinnen met kinderen of mensen die op zoek zijn naar een ontspannen dag aan zee. Het zand is zwart, vulkanisch en fijn, en het water is helder en kalm.

Playa Jardín

Het middelste en grootste strand is Playa Jardín, dat het hart van het complex vormt. Het is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen en biedt tal van faciliteiten, zoals ligbedden, parasols, douches en kleedkamers. Bovendien zijn er strandwachten aanwezig om de veiligheid van de zwemmers te waarborgen. Net als Playa Punta Brava heeft Playa Jardín zwart zand en helder water, maar de golven kunnen hier wat krachtiger zijn, wat het een populaire plek maakt voor surfers en bodyboarders.

Playa Charcón

Het meest westelijke strand, Playa Charcón, is een ruige en natuurlijke plek die vooral geliefd is bij surfers en vissers. Het is niet zo geschikt om te zwemmen vanwege de sterke stromingen en golven, maar het is een geweldige plek om te zonnebaden of te genieten van een picknick met uitzicht op de oceaan.

Activiteiten en voorzieningen

Naast zwemmen, zonnebaden en surfen, zijn er tal van andere activiteiten te ondernemen in en rond Playa Jardín. Je kunt wandelen door de prachtige tuinen en genieten van het uitzicht op de oceaan, of een bezoek brengen aan het nabijgelegen Loro Parque, een van de topattracties op Tenerife. Hier vind je een indrukwekkende verzameling papegaaien, evenals andere dieren zoals dolfijnen, orka's en zeeleeuwen.

In de omgeving van Playa Jardín zijn er tal van bars, restaurants en winkels te vinden waar je kunt genieten van heerlijke Canarische gerechten, verfrissende drankjes of een beetje souvenirshoppen.

Het strand van Playa Jardín is een must-see voor iedereen die Tenerife bezoekt en op zoek is naar een unieke strandervaring. De combinatie van prachtige tuinen, vulkanisch zand en een scala aan activiteiten maken het de perfecte bestemming voor een ontspannen dag aan zee. Dus pak je zwemspullen en zonnebrandcrème en bereid je voor op een onvergetelijke dag op Playa Jardín!