Het uitzichtpunt van El Mirador de San Blas: Geniet van een adembenemend uitzicht op Tenerife

20 juni 2023
Het uitzichtpunt van El Mirador de San Blas: Geniet van een adembenemend uitzicht op Tenerife

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, unieke landschappen en rijke cultuur. Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden op het eiland is het uitzichtpunt van El Mirador de San Blas, gelegen aan de noordoostelijke kust van Tenerife. Dit blogartikel neemt je mee op een ontdekkingsreis naar dit verborgen juweeltje, waar je kunt genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, de indrukwekkende bergketens en de schilderachtige dorpjes van Tenerife.

De geschiedenis van El Mirador de San Blas

El Mirador de San Blas werd in de jaren '90 ontwikkeld als een recreatiegebied en uitkijkpunt voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het bevindt zich in de gemeente San Miguel de Abona, in de buurt van het pittoreske dorpje El Roque. Het uitzichtpunt ligt op een hoogte van ongeveer 260 meter boven de zeespiegel en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Hoe kom je bij El Mirador de San Blas?

Om bij El Mirador de San Blas te komen, moet je naar het dorpje El Roque in de gemeente San Miguel de Abona rijden. Er zijn verschillende routes om daar te komen, afhankelijk van waar je op Tenerife verblijft. Vanuit het zuiden neem je de snelweg TF-1, en vanuit het noorden neem je de snelweg TF-5. Beide snelwegen komen samen bij de TF-28, die je vervolgens naar El Roque leidt. Zodra je in El Roque bent, volg je de borden naar El Mirador de San Blas.

Het is ook mogelijk om het uitzichtpunt met het openbaar vervoer te bereiken. Er zijn verschillende buslijnen die naar El Roque gaan, zoals lijn 111 vanuit Santa Cruz de Tenerife en lijn 473 vanuit Costa Adeje. Vanaf de bushalte in El Roque is het ongeveer 20 minuten lopen naar El Mirador de San Blas.

De omgeving van El Mirador de San Blas

De omgeving van El Mirador de San Blas is rijk aan natuurlijke schoonheid en biodiversiteit. Het uitzichtpunt is omgeven door een beschermd natuurgebied, waar je een verscheidenheid aan inheemse planten en dieren kunt vinden. Dit maakt het gebied perfect voor natuurliefhebbers en wandelaars die de unieke flora en fauna van Tenerife willen ontdekken.

Enkele van de meest opvallende plantensoorten die je in de omgeving van El Mirador de San Blas kunt vinden, zijn onder andere de Canarische dennen, de endemische cactussoorten en de typische vetplanten die op de Canarische Eilanden voorkomen. Ook is het gebied de thuisbasis van verschillende vogelsoorten, waaronder de Canarische torenvalk, de Berthelots pieper en de Canarische grasmus.

Naast het verkennen van de natuur zijn er ook verschillende wandelroutes in de omgeving van El Mirador de San Blas. Een populaire route is het pad dat leidt naar het nabijgelegen dorpje Los Abrigos, gelegen aan de kust. Dit pad biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de kustlijn van Tenerife. Een andere interessante route is het pad dat leidt naar de berg Roja, een oude vulkanische kegel die een belangrijk herkenningspunt is in de omgeving.

Het uitzicht vanaf El Mirador de San Blas

Het panoramische uitzicht vanaf El Mirador de San Blas is werkelijk adembenemend. Vanaf het uitzichtpunt kun je genieten van een onbelemmerd zicht op de Atlantische Oceaan, de kustlijn van Tenerife en het indrukwekkende landschap van het eiland. Op heldere dagen kun je zelfs het naburige eiland Gran Canaria in de verte zien liggen.

Aan de ene kant van het uitzichtpunt zie je de indrukwekkende bergketens die Tenerife omringen, waaronder de beroemde vulkaan El Teide, die met een hoogte van 3.718 meter het hoogste punt van Spanje is. Aan de andere kant zie je de vruchtbare valleien en terrasvormige landbouwgronden die typerend zijn voor het landschap van Tenerife.

Daarnaast biedt El Mirador de San Blas een prachtig uitzicht op de schilderachtige dorpjes in de omgeving, zoals El Roque, Los Abrigos en Golf del Sur. Deze traditionele Canarische dorpjes zijn een lust voor het oog en geven je een idee van hoe het leven op Tenerife er in vroegere tijden aan toe ging.

Voorzieningen bij El Mirador de San Blas

El Mirador de San Blas is uitgerust met verschillende voorzieningen om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn bankjes en picknicktafels waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht, evenals een informatiebord met uitleg over de omgeving en de verschillende flora en fauna die er te vinden zijn. Er is ook een kleine kiosk waar je drankjes en snacks kunt kopen.

El Mirador de San Blas is een verborgen juweeltje op Tenerife dat zowel toeristen als de lokale bevolking een adembenemend uitzicht biedt op de Atlantische Oceaan, de bergketens en de schilderachtige dorpjes van het eiland. De combinatie van de indrukwekkende natuurlijke schoonheid, de wandelroutes en de voorzieningen maken het een ideale plek om een dag door te brengen en de unieke landschappen van Tenerife te bewonderen.