Het verborgen juweel van Tenerife: Het strand van Playa Bollullo

25 mei 2023
Het verborgen juweel van Tenerife: Het strand van Playa Bollullo

Op het prachtige eiland Tenerife, bekend om zijn adembenemende landschappen en levendige cultuur, ligt een verborgen juweel dat je niet mag missen tijdens je volgende vakantie: het strand van Playa Bollullo. Dit afgelegen en schilderachtige strand, gelegen in het noorden van het eiland, biedt een unieke en rustige ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen en authentieke Tenerife-ervaring, ver weg van de drukte van de meer toeristische stranden.

Een ongerepte oase van natuurlijke schoonheid

Playa Bollullo is een van de weinige stranden op Tenerife die nog niet is aangetast door massatoerisme. Dit betekent dat je hier een ongerepte en onaangetaste oase van natuurlijke schoonheid kunt vinden. Omringd door torenhoge kliffen en weelderige groene vegetatie, vormt het strand een perfecte plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Het strand zelf is een prachtig zwart zandstrand, gevormd uit vulkanisch gesteente. Het contrast tussen het donkere zand en het heldere, turquoise water zorgt voor een adembenemend uitzicht, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Het water is kristalhelder en uitnodigend, waardoor het perfect is voor een verfrissende duik na een dag zonnebaden op het strand.

Een rustig toevluchtsoord voor ontspanning en rust

In tegenstelling tot de grotere en drukkere stranden van Tenerife, biedt Playa Bollullo een rustige en ontspannen sfeer waar je echt kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Het strand is alleen te voet bereikbaar via een smal pad, wat bijdraagt aan het gevoel van afzondering en rust. Het feit dat het strand minder bekend is bij toeristen, betekent ook dat je vaak kunt genieten van het strand zonder grote menigten mensen.

De afgelegen ligging en rustige omgeving maken Playa Bollullo de ideale plek voor een ontspannende stranddag. Neem een picknick mee, leg je handdoek neer op het zachte zwarte zand en laat de stress van het dagelijkse leven wegvloeien terwijl je luistert naar het geluid van de golven die op de kust breken.

Activiteiten voor avonturiers en natuurliefhebbers

Hoewel Playa Bollullo vooral bekend staat om zijn rust en ontspanning, zijn er ook tal van activiteiten te doen voor de avontuurlijkere bezoekers. Het heldere water en de rijke onderwaterwereld maken het strand een populaire plek voor snorkelen en duiken. Met een beetje geluk kun je hier een glimp opvangen van de fascinerende onderwaterfauna, zoals kleurrijke vissen, octopussen en zelfs zeeschildpadden.

Ook de omgeving rondom het strand biedt tal van mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het pad naar het strand loopt door een prachtig landschap, met weelderige vegetatie en indrukwekkende kliffen die een spectaculair uitzicht op de oceaan bieden. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving die je kunt verkennen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elk wat wils is.

Belangrijke tips voor je bezoek aan Playa Bollullo

Om ervoor te zorgen dat je bezoek aan Playa Bollullo zo aangenaam mogelijk is, zijn hier enkele handige tips om rekening mee te houden:

Playa Bollullo is een verborgen juweel op het prachtige eiland Tenerife, dat zowel rust en ontspanning als avontuur en activiteiten biedt voor bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een dagje zonnebaden op het zwarte zandstrand, snorkelen in het kristalheldere water of wandelen langs de indrukwekkende kliffen, Playa Bollullo heeft het allemaal. Vergeet niet om dit idyllische strand op te nemen in je reisplannen tijdens je volgende vakantie naar Tenerife.