Montaña Amarilla: Een natuurlijk juweeltje op Tenerife

14 september 2023
Montaña Amarilla: Een natuurlijk juweeltje op Tenerife

Tenerife staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en heerlijke eten, maar het eiland heeft ook een aantal natuurlijke wonderen die je niet mag missen. Montaña Amarilla is zo'n juweeltje en is een beschermd natuurreservaat dat zich uitstrekt over 50 hectare en ligt in het zuiden van Tenerife. In deze blogpost zullen we je meer vertellen over dit prachtige gebied en wat je daar kunt doen en zien.

Wat is Montaña Amarilla?

Montaña Amarilla is een natuurlijk gevormde vulkanische heuvel die uit de zee oprijst. De heuvel is ongeveer 170 meter hoog en is rijk aan geologische formaties, zoals kliffen, grotten en lavastromen. Het gebied wordt beschermd door de regering van Tenerife en is uitgeroepen tot een beschermd natuurreservaat. Montaña Amarilla is een belangrijk gebied voor de biodiversiteit op het eiland en herbergt veel endemische planten- en diersoorten.

Wat kun je doen bij Montaña Amarilla?

Er zijn veel activiteiten die je kunt doen bij Montaña Amarilla, zoals wandelen, snorkelen, duiken en kajakken. Wandelen is de beste manier om het gebied te verkennen en het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige uitzichten op de zee en de omliggende bergen. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen, variërend van gemakkelijk tot moeilijk, dus er is voor elk wat wils.

Als je van snorkelen of duiken houdt, dan is Montaña Amarilla de perfecte plek om te bezoeken. Het water is hier kristalhelder en er zijn veel verschillende soorten vissen en zeedieren te zien, zoals barracuda's, octopussen en roggen. Het is ook mogelijk om te kajakken en het gebied vanaf de zee te verkennen, wat een unieke en spannende ervaring is.

Wat kun je zien bij Montaña Amarilla?

Montaña Amarilla herbergt een verscheidenheid aan planten- en diersoorten, waaronder enkele endemische soorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Het gebied is vooral bekend om zijn vogels, zoals de visarend, de blauwe vink en de Rotsduif. Er zijn ook veel reptielen te zien, zoals hagedissen en gekko's, en als je geluk hebt, kun je misschien zelfs een exemplaar van de zeldzame Tenerife-hagedis zien.

Een ander hoogtepunt van Montaña Amarilla zijn de geologische formaties, zoals de kliffen en grotten. Deze bieden een prachtig uitzicht op de zee en zijn een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Er zijn ook veel lavastromen te zien, die getuigen van het vulkanische verleden van het eiland.

Hoe kun je Montaña Amarilla bezoeken?

Montaña Amarilla is gemakkelijk te bereiken vanuit de nabijgelegen steden zoals Costa del Silencio en Las Galletas. Als je met de auto komt, kun je parkeren bij het nabijgelegen strand van Montaña Amarilla en vanaf daar te voet verder gaan. Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je de bus nemen naar Las Galletas en vanaf daar lopen naar het natuurreservaat. Het is ook mogelijk om een georganiseerde excursie te boeken, die vaak wandelingen en snorkel- of duiktochten omvat.

Montaña Amarilla is een prachtig gebied dat een bezoekje waard is. Of je nu van wandelen, snorkelen, duiken of gewoon van de natuur houdt, er is voor elk wat wils. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige uitzichten op de zee en de omliggende bergen. Als je op zoek bent naar een natuurlijk juweeltje op Tenerife, dan is Montaña Amarilla zeker een bezoek waard.