Ontdek de adembenemende wandelroutes van Tenerife: van vulkanen tot groene bergen

17 december 2023
Ontdek de adembenemende wandelroutes van Tenerife: van vulkanen tot groene bergen

Ben je een avontuurlijke wandelaar op zoek naar een unieke ervaring? Dan is Tenerife, het grootste Canarische eiland, de perfecte bestemming voor jou. Met een indrukwekkend landschap van vulkanen, groene bergen en spectaculaire kustlijnen, biedt Tenerife een breed scala aan wandelroutes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs enkele van de beste wandelroutes van Tenerife. Bereid je voor op adembenemende uitzichten en onvergetelijke avonturen!

1. El Teide National Park: de hoogste berg van Spanje

Een van de meest iconische wandelroutes van Tenerife is de beklimming van de El Teide, de hoogste berg van Spanje. Met een hoogte van 3.718 meter boven zeeniveau biedt deze vulkanische piek een onvergetelijke ervaring voor wandelaars. De route begint bij het bezoekerscentrum van El Portillo en leidt je door een prachtig maanlandschap van lavavelden en kleurrijke gesteenten. Onderweg kun je genieten van panoramische uitzichten op de omliggende eilanden en de Atlantische Oceaan. Vergeet niet om vooraf een vergunning aan te vragen, aangezien deze wandeling populair is en het aantal bezoekers beperkt is.

2. Anaga Rural Park: een groen paradijs

Voor de natuurliefhebbers is het Anaga Rural Park een absolute must-visit. Dit prachtige natuurgebied is bezaaid met groene bergen, weelderige bossen en schilderachtige dorpjes. Een van de meest populaire wandelroutes in dit gebied is de Chamorga - Roque Bermejo-route. Deze 8 kilometer lange route begint in het charmante dorpje Chamorga en leidt je door dichtbegroeide bossen naar de afgelegen baai van Roque Bermejo. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten op de oceaan en de ruige kustlijn van Tenerife.

3. Masca-kloof: een natuurlijk wonder

Een van de meest spectaculaire wandelroutes van Tenerife is de afdaling van de Masca-kloof. Deze route neemt je mee door een smalle kloof met steile rotswanden en weelderige vegetatie. De wandeling begint in het pittoreske dorpje Masca en voert je langs adembenemende uitzichtpunten en natuurlijke zwembaden. Onderweg kun je genieten van de unieke flora en fauna van het eiland. Houd er rekening mee dat deze route uitdagend is en een goede fysieke conditie vereist.

4. Las Cañadas del Teide: een maanlandschap

Een andere fascinerende wandelroute bevindt zich in het Las Cañadas del Teide-gebied. Dit is een uitgestrekte vlakte omgeven door vulkanische pieken en indrukwekkende rotsformaties. De route van Montaña Blanca naar La Fortaleza is een van de meest populaire wandelingen in dit gebied. Deze 12 kilometer lange route voert je langs het surrealistische landschap van Las Cañadas, met uitzicht op de majestueuze El Teide. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, aangezien het weer in dit gebied snel kan veranderen.

5. Punta de Teno: een afgelegen paradijs

Voor de avontuurlijke wandelaars is de route naar Punta de Teno een absolute aanrader. Deze afgelegen plek in het westelijke deel van Tenerife biedt prachtige kliffen, kristalhelder water en een adembenemend uitzicht op de oceaan. De wandeling begint in het pittoreske dorpje Buenavista del Norte en voert je langs smalle paden en steile hellingen. Onderweg kun je genieten van de ruige schoonheid van de kustlijn en de rustige sfeer van dit afgelegen paradijs.

Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Tenerife biedt voor elk wat wils. Van adembenemende vulkanen tot groene bergen en spectaculaire kustlijnen, dit Canarische eiland heeft het allemaal. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak in en ga op avontuur in het prachtige Tenerife!