Ontdek de betoverende botanische tuinen van Puerto de la Cruz

27 februari 2024
Ontdek de betoverende botanische tuinen van Puerto de la Cruz

Ben je op zoek naar een paradijselijke bestemming waar je kunt genieten van prachtige flora en fauna? Dan zijn de botanische tuinen van Puerto de la Cruz op het Canarische eiland Tenerife de perfecte plek voor jou. Deze adembenemende tuinen zijn een oase van rust en schoonheid, en bieden een unieke ervaring voor natuurliefhebbers van alle leeftijden.

Een groene oase in Puerto de la Cruz

De botanische tuinen van Puerto de la Cruz, ook wel bekend als Jardín Botánico, zijn gelegen aan de noordkust van Tenerife. Met een oppervlakte van maar liefst 20.000 vierkante meter bieden deze tuinen een indrukwekkend scala aan planten en bloemen uit de hele wereld. Van exotische palmbomen tot kleurrijke orchideeën, elke hoek van de tuinen is een visueel spektakel.

Een wandeling door de tuinen

Bij aankomst in de botanische tuinen word je begroet door een overvloed aan kleuren en geuren. Je kunt ervoor kiezen om zelf op verkenning te gaan of een rondleiding te volgen, waarbij een deskundige gids je alles vertelt over de verschillende planten en hun achtergrond.

Als je ervoor kiest om zelf op ontdekkingstocht te gaan, zorg er dan voor dat je de kaart van de tuinen bij de ingang meeneemt. Dit zal je helpen om je weg te vinden en ervoor zorgen dat je niets mist.

Hoogtepunten van de tuinen

Tijdens je wandeling door de botanische tuinen van Puerto de la Cruz zijn er verschillende hoogtepunten die je niet mag missen. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de Japanse tuin, met zijn vredige sfeer en prachtige bonsaibomen. Hier kun je even tot rust komen en genieten van de serene schoonheid om je heen.

Een andere must-see is de Victoriaanse tuin, met zijn elegante fonteinen en weelderige bloemen. Hier kun je jezelf voorstellen dat je in een andere tijd en plaats bent, omringd door de pracht en praal van de Victoriaanse tijd.

Activiteiten voor het hele gezin

De botanische tuinen van Puerto de la Cruz zijn niet alleen een plek voor volwassenen om van te genieten. Er zijn ook verschillende activiteiten die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, waardoor dit een geweldige bestemming is voor gezinnen. Kinderen kunnen deelnemen aan educatieve workshops en speurtochten, waarbij ze meer leren over de verschillende planten en dieren in de tuinen.

Daarnaast is er ook een speeltuin waar kinderen kunnen klimmen en spelen terwijl de volwassenen ontspannen en genieten van de omgeving.

Praktische informatie

De botanische tuinen van Puerto de la Cruz zijn het hele jaar door geopend, zodat je op elk moment van het jaar kunt genieten van hun schoonheid. De entree is zeer betaalbaar, waardoor dit een geweldige bestemming is voor reizigers met een beperkt budget.

Het is ook belangrijk om te weten dat er een café is waar je kunt genieten van een hapje en een drankje tijdens je bezoek. Daarnaast zijn er ook toiletten en andere faciliteiten beschikbaar om je bezoek zo comfortabel mogelijk te maken.

De botanische tuinen van Puerto de la Cruz zijn een must-see bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke ervaring op Tenerife. Met hun indrukwekkende verscheidenheid aan planten en bloemen, en hun serene sfeer, is een bezoek aan deze tuinen een onvergetelijke ervaring. Of je nu alleen reist, met je partner of met het hele gezin, de botanische tuinen van Puerto de la Cruz zijn de perfecte plek om te ontspannen, te genieten en te ontdekken.