Ontdek de magie van het kasteel van San Miguel op Tenerife!

10 januari 2024
Ontdek de magie van het kasteel van San Miguel op Tenerife!

Ben je klaar om je onder te dompelen in de geschiedenis en magie van Tenerife? Zo ja, dan mag een bezoek aan het kasteel van San Miguel zeker niet ontbreken op je reisroute! Dit prachtige kasteel, gelegen in het zuiden van Tenerife, biedt een unieke ervaring die je terugvoert naar de middeleeuwen. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door het kasteel van San Miguel en laten we je kennismaken met de vele hoogtepunten die deze historische plek te bieden heeft.

Een beetje geschiedenis

Het kasteel van San Miguel werd oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en diende als verdedigingsfort tegen piraten en andere aanvallen. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en heeft verschillende renovaties ondergaan om zijn oorspronkelijke charme te behouden. Vandaag de dag is het kasteel een populaire toeristische attractie en biedt het bezoekers de mogelijkheid om een stap terug te nemen in de tijd.

Een tour door het kasteel

Bij aankomst in het kasteel van San Miguel word je verwelkomd door middeleeuwse ridders en prachtige architectuur. De tour begint met een bezoek aan de binnenplaats, waar je kunt genieten van een spectaculaire valkerijshow. Bewonder de majestueuze vogels terwijl ze door de lucht vliegen en luister naar de verhalen van de valkeniers.

Na de valkerijshow kun je een kijkje nemen in de middeleeuwse markt, waar lokale ambachtslieden hun waren verkopen. Je kunt hier unieke souvenirs kopen, zoals handgemaakte sieraden, traditionele kleding en lokale lekkernijen.

Een van de hoogtepunten van het kasteel van San Miguel is het middeleeuwse banket. Tijdens dit banket word je getrakteerd op een heerlijke maaltijd, geserveerd door bedienden in middeleeuwse kostuums. Terwijl je geniet van je maaltijd, kun je genieten van spannende riddertoernooien en spectaculaire acrobatiekshows.

Activiteiten voor het hele gezin

Het kasteel van San Miguel biedt ook een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Kinderen kunnen deelnemen aan een middeleeuws trainingskamp, waar ze leren boogschieten, zwaardvechten en andere middeleeuwse vaardigheden. Er zijn ook speciale shows en optredens voor kinderen, zoals interactieve theatershows en goochelvoorstellingen.

Voor de avontuurlijke types is er zelfs de mogelijkheid om een ritje te maken op een kameel! Stap op de rug van een van deze majestueuze dieren en maak een ontspannen tocht door de omgeving van het kasteel. Dit is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Praktische informatie

Het kasteel van San Miguel is gelegen in het zuiden van Tenerife, in de buurt van de populaire badplaats Playa de las Americas. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het kasteel is dagelijks geopend en biedt verschillende tours en shows gedurende de dag. Het wordt aanbevolen om vooraf je tickets te boeken om teleurstellingen te voorkomen.

Een bezoek aan het kasteel van San Miguel op Tenerife is een unieke ervaring die je meeneemt naar de middeleeuwen. Geniet van valkerijshows, middeleeuwse banketten en interactieve activiteiten voor het hele gezin. Vergeet niet om souvenirs te kopen in de middeleeuwse markt en maak een ritje op een kameel voor een extra avontuurlijke ervaring. Het kasteel van San Miguel is een must-see attractie op Tenerife en zal zeker een blijvende indruk achterlaten. Mis het niet tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland!