Ontdek de romantische kant van Tenerife: perfect voor huwelijksreizen

14 oktober 2023
Ontdek de romantische kant van Tenerife: perfect voor huwelijksreizen

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, warme klimaat en prachtige stranden. Maar wist je dat het eiland ook een geweldige bestemming is voor een huwelijksreis? Ontdek de romantische kant van Tenerife en maak van je huwelijksreis een onvergetelijke ervaring.

Romantische stranden

Tenerife heeft tal van prachtige stranden waar je samen met je geliefde kunt ontspannen en genieten van de zon. Een van de meest romantische stranden is Playa del Duque in het zuiden van het eiland. Dit strand heeft wit zand en turquoise water dat perfect is om te zwemmen en te zonnebaden. Het is ook omgeven door luxe hotels en restaurants, waardoor het de ideale plek is voor een romantische avondwandeling.

Een andere optie is Playa de las Teresitas, een strand dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Tenerife. Het strand heeft goudkleurig zand en kristalhelder water, omgeven door groene bergen. Het is ook minder druk dan sommige van de andere stranden op het eiland, waardoor het perfect is voor een romantische picknick of een rustige dag samen.

Adembenemende uitzichten

Tenerife staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en landschappen, die perfect zijn voor romantische wandelingen en uitstapjes. Een van de meest populaire bezienswaardigheden op het eiland is de vulkaan El Teide, die het hoogste punt van Spanje is. Je kunt de vulkaan beklimmen of een kabelbaan nemen naar de top voor een onvergetelijk uitzicht over het eiland.

Een andere romantische plek is Masca, een pittoresk dorpje in de bergen van Tenerife. Het dorpje heeft smalle straatjes en traditionele huizen, omgeven door steile bergen en groene valleien. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Lekker eten en drinken

Tenerife staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken, waaronder lokale gerechten en wijnen. Een van de meest romantische plekken om te eten is Restaurante Las Rocas in het zuiden van het eiland. Het restaurant ligt direct aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan, vooral bij zonsondergang. Het restaurant serveert voornamelijk visgerechten en heeft een uitgebreide wijnkaart.

Een andere optie is La Casona del Patio in het noorden van het eiland. Het restaurant ligt in een oud herenhuis en heeft een prachtige tuin waar je kunt genieten van een romantisch diner. Het restaurant serveert traditionele Canarische gerechten en heeft ook een uitgebreide wijnkaart.

Romantische accommodaties

Tenerife heeft tal van romantische accommodaties, waaronder luxe hotels en intieme bed and breakfasts. Een van de beste opties is het Gran Hotel Bahía del Duque Resort, een vijfsterrenhotel in het zuiden van het eiland. Het hotel heeft een prachtige tuin, meerdere zwembaden en directe toegang tot het strand. Het biedt ook een scala aan romantische activiteiten, zoals massages en privé-diners op het strand.

Een andere optie is Hotel Rural Victoria in het noorden van het eiland. Het hotel is gevestigd in een oud herenhuis en heeft een romantische sfeer. Het heeft ook een prachtige tuin en een buitenzwembad. Het hotel biedt ook romantische activiteiten, zoals paardrijden en boottochten.

Tenerife is een geweldige bestemming voor een huwelijksreis en biedt tal van romantische activiteiten, plaatsen en accommodaties. Of je nu wilt ontspannen op het strand, genieten van het prachtige uitzicht of lekker wilt eten en drinken, Tenerife heeft voor elk wat wils. Maak van je huwelijksreis een onvergetelijke ervaring en ontdek de romantische kant van Tenerife.