Ontdek de Top Snorkelplekken op Tenerife!

11 juni 2024
Ontdek de Top Snorkelplekken op Tenerife!

Ben je een reiziger die dol is op snorkelen? Dan is Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, de ideale bestemming voor jou! Met zijn kristalheldere wateren, prachtige koraalriffen en een overvloed aan kleurrijke zeebewoners, biedt Tenerife enkele van de beste snorkelplekken ter wereld. Hier zijn enkele van de toplocaties die je niet mag missen tijdens je snorkelavontuur op dit betoverende eiland.

Playa de Las Vistas

Playa de Las Vistas, gelegen in het bruisende resortgebied van Los Cristianos, is een populaire snorkelplek voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Het ondiepe water en de kalme zee maken het een ideale plek om de onderwaterwereld te verkennen. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan vissen die hier te zien zijn, van kleurrijke papegaaivissen tot speelse zeebaarzen.

Los Gigantes

Voor een meer avontuurlijke snorkelervaring moet je zeker een bezoek brengen aan Los Gigantes, een adembenemende klif aan de westkust van Tenerife. De diepe wateren rondom de kliffen zijn de thuisbasis van een overvloed aan zeeleven, waaronder octopussen, roggen en zelfs zeeschildpadden. Vergeet niet je snorkeluitrusting mee te nemen en geniet van het verkennen van de fascinerende onderwaterwereld van Los Gigantes.

El Puertito

Als je op zoek bent naar een rustigere en meer afgelegen snorkelplek, is El Puertito de perfecte keuze. Deze verborgen baai aan de westkust van Tenerife staat bekend om zijn kristalheldere water en de aanwezigheid van vriendelijke zeeschildpadden. Zwem langs de rotsachtige kustlijn en laat je betoveren door de schoonheid van de onderwaterwereld van El Puertito.

La Caleta

La Caleta, een pittoresk vissersdorpje in het zuiden van Tenerife, biedt ook fantastische snorkelmogelijkheden. De rustige baai en het heldere water maken het een ideale plek voor zowel beginners als gevorderde snorkelaars. Verken de kleurrijke riffen en ontdek een overvloed aan zeeleven, waaronder trompetvissen, zeesterren en zee-egels.

Montaña Amarilla

Last but not least, mag een bezoek aan Montaña Amarilla niet ontbreken tijdens je snorkelavontuur op Tenerife. Deze iconische gele berg aan de zuidkust van het eiland biedt spectaculaire snorkelmogelijkheden in zijn kristalheldere wateren. Zwem langs de indrukwekkende rotsformaties en ontdek een levendig onderwaterlandschap vol kleurrijke vissen en zeeplanten.

Klaar om de prachtige onderwaterwereld van Tenerife te verkennen? Pak je snorkeluitrusting in en dompel je onder in de adembenemende schoonheid van deze top snorkelplekken op het eiland. Tenerife wacht op je met zijn schatten en wonderen die je niet mag missen!