Ontdek het adembenemende strand van Playa de la Tejita op Tenerife

6 juni 2023
Ontdek het adembenemende strand van Playa de la Tejita op Tenerife

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor strandliefhebbers. Met zijn warme klimaat en prachtige kustlijn trekt het eiland jaarlijks talloze bezoekers. Eén van de verborgen parels van dit spectaculaire eiland is zonder twijfel het strand van Playa de la Tejita. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar dit prachtige strand en geven we je alle informatie die je nodig hebt om er een onvergetelijke dag van te maken.

De ligging van Playa de la Tejita

Playa de la Tejita is een uitgestrekt, natuurlijk strand aan de zuidoostkust van Tenerife, tussen de populaire badplaatsen El Médano en Los Abrigos. Het strand ligt aan de voet van de indrukwekkende Montaña Roja, een vulkanische kegel die een beschermd natuurgebied is en een prachtig decor vormt voor de strandbezoeker. De ligging van het strand zorgt ervoor dat het wat minder druk is dan de grotere, toeristische stranden in het zuiden van Tenerife, wat het een ideale plek maakt voor wie op zoek is naar rust en ontspanning.

Wat maakt Playa de la Tejita zo bijzonder?

Het eerste dat opvalt aan Playa de la Tejita is de grootte van het strand. Met een lengte van ongeveer 1 kilometer en een breedte die varieert tussen 50 en 100 meter, is er meer dan genoeg ruimte om te genieten van de zon, het zachte zand en het kristalheldere water. Het strand wordt gekenmerkt door zijn fijne, goudkleurige zand en de aanwezigheid van natuurlijke duinen, die het een unieke uitstraling geven.

Eén van de grootste troeven van Playa de la Tejita is echter de ongerepte, natuurlijke omgeving. In tegenstelling tot veel andere stranden op Tenerife, zijn er geen grote hotels of appartementencomplexen in de buurt, waardoor het strand zijn authentieke charme heeft weten te behouden. De aanwezigheid van Montaña Roja en het omliggende natuurgebied maken het een perfecte locatie voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Activiteiten op en rond Playa de la Tejita

Naast ontspannen op het strand, zijn er tal van activiteiten te ondernemen op en rond Playa de la Tejita. Hier zijn enkele van de populairste:

Wandelen in het natuurgebied van Montaña Roja

Een bezoek aan Playa de la Tejita is niet compleet zonder een wandeling in het omliggende natuurgebied van Montaña Roja. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar de top van de vulkanische kegel leiden, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het strand en de omgeving. De wandeling is niet al te moeilijk en duurt ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk van je tempo.

Watersporten en activiteiten

Playa de la Tejita is een populaire plek voor watersportliefhebbers. Dankzij de vrij constante wind die hier waait, is het strand uitermate geschikt voor windsurfen en kitesurfen. In de nabijgelegen badplaats El Médano zijn er verschillende scholen en verhuurbedrijven waar je materiaal kunt huren of lessen kunt volgen.

Daarnaast is het strand ook een populaire plek voor snorkelen. Het heldere water en de aanwezigheid van een rotsachtige kustlijn aan de voet van Montaña Roja zorgen voor een rijke onderwaterwereld waar je tal van vissen en andere zeedieren kunt spotten.

Beachvolleybal en yoga

Het uitgestrekte zand van Playa de la Tejita leent zich uitstekend voor activiteiten als beachvolleybal en yoga. Het is niet ongewoon om groepjes mensen te zien die samen een balletje slaan of een ontspannende yogasessie volgen op het strand.

Faciliteiten en voorzieningen op Playa de la Tejita

Hoewel Playa de la Tejita een natuurlijk en ongerept strand is, zijn er toch enkele basisvoorzieningen aanwezig om je stranddag zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn openbare toiletten, douches en een kleine strandbar waar je terecht kunt voor een verfrissend drankje of een snack. Houd er echter rekening mee dat er op het strand zelf geen ligbedden of parasols te huur zijn, dus het is aan te raden om je eigen strandspullen mee te nemen.

Bereikbaarheid en parkeren

Playa de la Tejita is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit zowel El Médano als Los Abrigos. Er is een gratis parkeerplaats vlakbij het strand, maar houd er rekening mee dat deze tijdens drukke periodes snel vol kan raken. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar het strand te gaan, maar de busverbindingen zijn minder frequent dan naar de grotere badplaatsen in het zuiden van Tenerife.

Playa de la Tejita is een verborgen parel op het prachtige eiland Tenerife en zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie. Met zijn uitgestrekte zandvlakte, natuurschoon en diverse activiteiten biedt het strand voor elk wat wils. Geniet van de rust, de adembenemende omgeving en de talloze mogelijkheden die Playa de la Tejita te bieden heeft, en beleef een onvergetelijke stranddag op Tenerife.