Ontdek het charmante dorpje La Caleta op Tenerife

1 juli 2023
Ontdek het charmante dorpje La Caleta op Tenerife

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, het aangename klimaat en de adembenemende natuur. Terwijl de meeste toeristen zich concentreren op de drukkere gebieden zoals Playa de las Américas en Los Cristianos, zijn er tal van charmante dorpjes om te verkennen als je op zoek bent naar een authentiekere ervaring. Een van deze verborgen pareltjes is La Caleta, een idyllisch vissersdorpje aan de zuidkust van Tenerife. In deze blogpost nemen we je mee op een digitale reis naar La Caleta en delen we enkele van de hoogtepunten die je tijdens je bezoek niet mag missen.

Een rustige oase weg van de drukte

La Caleta is gelegen op slechts een steenworp afstand van de drukke toeristische centra, maar het biedt een rustige en ontspannen sfeer die je uitnodigt om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van het langzamere tempo van het leven op Tenerife. In dit dorpje zijn de traditionele Canarische architectuur en levensstijl goed bewaard gebleven, waardoor je een authentieke ervaring krijgt van het leven op het eiland. De smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke vissersbootjes die in de haven dobberen, dragen bij aan de charme en het karakter van dit pittoreske dorpje.

Culinaire genoegens in La Caleta

Een van de grootste trekpleisters van La Caleta is ongetwijfeld de uitstekende lokale keuken. Als traditioneel vissersdorp staat La Caleta bekend om zijn verse vis en zeevruchten, die je kunt proeven in de vele restaurants en tavernes in het dorp. Een bezoek aan een van de lokale visrestaurants is een must tijdens je bezoek aan La Caleta. Ervaar de authentieke Canarische keuken met gerechten zoals gegrilde sardines, pulpo a la gallega (gekookte octopus met paprika) en vieja (een lokale vissoort), geserveerd met typische Canarische bijgerechten zoals papas arrugadas (kleine gekookte aardappelen met zoutkorst) en mojo sauzen.

Naast vis en zeevruchten zijn er ook tal van andere culinaire opties om van te genieten in La Caleta. Probeer bijvoorbeeld queso asado (gegrilde kaas) als voorgerecht of gofio escaldado (een soort pap gemaakt van geroosterd graanmeel) als bijgerecht. Vergeet niet om je maaltijd af te sluiten met een glas lokale wijn of een smakelijk dessert zoals bienmesabe (een zoete amandelspijs) of quesillo (flanachtige pudding).

Natuurschoon in en rond La Caleta

Afgezien van de heerlijke keuken, heeft La Caleta ook veel te bieden op het gebied van natuur en landschap. Het dorp ligt aan de voet van het indrukwekkende berglandschap van het zuiden van Tenerife en wordt omgeven door bananenplantages en andere inheemse flora. Dit maakt het een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en natuurliefhebbers die de schoonheid van het eiland te voet willen verkennen.

Een van de populairste wandelroutes in de omgeving is de wandeling naar de nabijgelegen Barranco del Infierno (Hel's Ravijn), een spectaculaire kloof met een prachtige waterval en een overvloed aan inheemse planten en dieren. Deze wandeling is een matig uitdagende route, maar de adembenemende uitzichten en de kans om de unieke flora en fauna van Tenerife te ontdekken, maken het de inspanning meer dan waard.

Stranden van La Caleta

Hoewel La Caleta geen groot zandstrand heeft zoals zijn populaire buren, zijn er enkele kleine, afgelegen baaien en rotsachtige inhammen die ideaal zijn om in alle rust te zonnebaden en zwemmen. Een van de meest populaire plekjes is Playa de La Enramada, een rustig kiezelstrand met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de nabijgelegen kliffen. Je kunt hier ook enkele natuurlijke zwembaden vinden die door de getijden zijn gevormd, waar je kunt afkoelen en genieten van het verfrissende zeewater.

Golfen in de buurt van La Caleta

Voor golfliefhebbers is er geen tekort aan mogelijkheden om te spelen tijdens hun verblijf in La Caleta. In de directe omgeving van het dorp liggen enkele van de beste golfbanen van Tenerife, zoals Golf Costa Adeje en Golf Las Américas. Deze golfbanen bieden uitdagende greens en fairways, evenals een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omliggende bergen. Of je nu een ervaren golfer bent of net begint, je zult zeker genieten van een ontspannen en plezierige dag op de golfbaan.

La Caleta is een charmant vissersdorpje dat een authentieke en rustige ervaring biedt, ver weg van de drukte van de populaire toeristische gebieden op Tenerife. Met zijn traditionele Canarische architectuur, heerlijke lokale keuken, prachtige natuur en ontspannen sfeer, is La Caleta een perfecte bestemming voor diegenen die willen genieten van de rustige kant van het eiland. Of je nu een wandeling maakt door de smalle straatjes, geniet van een heerlijke maaltijd met verse vis, of ontspant op een van de afgelegen stranden, je zult zeker verliefd worden op de charme van La Caleta en de warme gastvrijheid van zijn bewoners.