Ontdek het pittoreske dorpje Playa de San Juan in Tenerife

28 juni 2023
Ontdek het pittoreske dorpje Playa de San Juan in Tenerife

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en het bruisende nachtleven. Maar naast de bekende toeristische trekpleisters zijn er ook tal van verborgen pareltjes te ontdekken op het eiland. Eén van die pareltjes is het charmante vissersdorpje Playa de San Juan, gelegen aan de zuidwestkust van Tenerife. In dit blogitem nemen we je mee op een ontdekkingstocht door dit unieke dorpje en vertellen we je waarom het zeker de moeite waard is om hier een bezoekje te brengen tijdens je verblijf op Tenerife.

De charme van Playa de San Juan

Playa de San Juan heeft alles wat je van een traditioneel Canarisch dorpje mag verwachten: een gezellige dorpskern met smalle straatjes, kleurrijke huisjes, een authentieke vissershaven en natuurlijk een prachtig strand. Het dorpje is de perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en ontspanning, weg van de drukte van de grotere badplaatsen op het eiland.

De lokale bevolking van Playa de San Juan is erg gastvrij en vriendelijk, waardoor je je hier al snel thuis zult voelen. Bovendien is het dorpje nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor je hier het authentieke Tenerife kunt ervaren zonder hordes toeristen om je heen.

Het strand van Playa de San Juan

Het strand van Playa de San Juan is één van de grootste trekpleisters van het dorpje. Het strand is een mix van zwart vulkanisch zand en kiezels, wat typerend is voor de stranden aan de westkust van Tenerife. Het strand is schoon en goed onderhouden, en er zijn verschillende voorzieningen aanwezig zoals ligbedden en parasols die je kunt huren.

De zee bij Playa de San Juan staat bekend om zijn kalme wateren, wat het strand ideaal maakt voor gezinnen met kinderen en voor mensen die willen zwemmen of snorkelen. Bovendien wordt het strand omgeven door een mooie promenade, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan.

De vissershaven van Playa de San Juan

Eén van de meest karakteristieke elementen van Playa de San Juan is de authentieke vissershaven, waar je de lokale vissers aan het werk kunt zien en de kleurrijke vissersbootjes kunt bewonderen. De haven is niet alleen een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking, maar ook een populaire plek voor toeristen om te genieten van de rustieke sfeer en het dagelijkse leven in het dorpje.

In de vissershaven vind je ook verschillende verse visrestaurants, waar je kunt genieten van de heerlijke lokale visspecialiteiten. Probeer zeker eens de pescado al horno, een traditioneel gerecht waarbij de vis in een zoutkorst wordt gebakken. Of ga voor de caldereta, een heerlijke visstoofpot die je zeker zal verrassen met zijn smaakvolle, kruidige saus.

De lokale markt van Playa de San Juan

Een bezoek aan Playa de San Juan is niet compleet zonder een bezoek aan de lokale markt. Elke woensdagochtend wordt er in het centrum van het dorpje een markt gehouden, waar je verse producten kunt kopen zoals groenten, fruit, kaas, honing en brood. De markt is een leuke manier om de lokale cultuur en het dagelijkse leven van de inwoners van Playa de San Juan te ervaren, en je kunt er natuurlijk ook heerlijke ingrediënten inslaan om zelf een lekkere maaltijd te bereiden in je vakantieverblijf.

Wandelen en natuurschoon rondom Playa de San Juan

De omgeving van Playa de San Juan is rijk aan natuurlijke schoonheid en biedt tal van mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken naar de nabijgelegen kliffen van Los Gigantes, die een indrukwekkend uitzicht op de oceaan en de omliggende natuur bieden. Ook het nationale park El Teide, met de gelijknamige vulkaan, is gemakkelijk te bereiken vanuit Playa de San Juan en biedt tal van wandelroutes voor zowel beginners als gevorderde wandelaars.

Daarnaast is Playa de San Juan ook de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende dorpjes en bezienswaardigheden op Tenerife. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische stadje Garachico, of de spectaculaire kliffen van Los Gigantes bewonderen.

Conclusie: een bezoek aan Playa de San Juan mag niet ontbreken tijdens je verblijf op Tenerife

Met zijn authentieke sfeer, prachtige strand, heerlijke visrestaurants en tal van wandelmogelijkheden is Playa de San Juan een unieke bestemming op Tenerife die zeker een bezoek waard is. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, dit pittoreske vissersdorpje heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek je vakantie naar Tenerife en ontdek zelf de charme van Playa de San Juan!