Tenerife: 5 onontdekte plekken om te kamperen en te genieten van de natuur

27 november 2023
Tenerife: 5 onontdekte plekken om te kamperen en te genieten van de natuur

Als je aan Tenerife denkt, denk je misschien aan zon, strand en feesten. Maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan dat. Een van de beste manieren om de verborgen schoonheid van Tenerife te ontdekken, is door te gaan kamperen. Hier zijn vijf onontdekte plekken om te kamperen en te genieten van de natuur op Tenerife.

1. El Médano

El Médano is een mooi stadje aan de zuidoostkust van Tenerife. Het staat bekend om zijn prachtige strand en de uitstekende omstandigheden om te windsurfen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat El Médano ook een fantastische plek is om te kamperen. Er zijn verschillende kampeerterreinen in de omgeving, waar je kunt genieten van het mooie landschap en de rustige sfeer. Bovendien is het slechts een korte wandeling naar het strand en de talloze restaurants en bars in de stad.

2. Las Cañadas del Teide

Las Cañadas del Teide is een prachtig natuurgebied in het centrum van Tenerife, met als hoogtepunt de vulkaan El Teide. Het is een van de meest indrukwekkende landschappen van het eiland en een must-see voor elke bezoeker. Maar het is ook een geweldige plek om te kamperen. Er zijn verschillende campings in de omgeving, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Bovendien is het een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de vulkaan en de omliggende bergen.

3. Buenavista del Norte

Buenavista del Norte is een charmant stadje aan de noordkust van Tenerife. Het staat bekend om zijn mooie stranden en het milde klimaat. Maar het is ook een geweldige plek om te kamperen. Er zijn verschillende campings in de omgeving, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en de zee. Bovendien is het een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rustige sfeer van het stadje.

4. Taganana

Taganana is een pittoresk dorpje aan de noordoostkust van Tenerife. Het is een van de oudste dorpen van het eiland en staat bekend om zijn prachtige stranden en baaien. Maar het is ook een geweldige plek om te kamperen. Er zijn verschillende kampeerterreinen in de omgeving, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Bovendien is het een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het adembenemende uitzicht op de zee en de bergen.

5. Garachico

Garachico is een mooi stadje aan de noordwestkust van Tenerife. Het staat bekend om zijn oude gebouwen en smalle straatjes. Maar het is ook een geweldige plek om te kamperen. Er zijn verschillende campings in de omgeving, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de bergen. Bovendien is het een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de rustige sfeer van het stadje.

Of je nu een ervaren kampeerder bent of nog nooit eerder hebt gekampeerd, Tenerife heeft voor iedereen een geschikte plek om te kamperen. Dus pak je tent en ga op avontuur in de prachtige natuur van Tenerife.