Tenerife: De Beste Surf Spots voor Reizigers die van Surfen Houden

5 oktober 2023
Tenerife: De Beste Surf Spots voor Reizigers die van Surfen Houden

Als je een fan bent van surfen en van plan bent om te reizen naar Tenerife, ben je op de juiste plek! Dit prachtige eiland in de Canarische Eilanden is de thuisbasis van enkele van de beste surfspots in Europa. Of je nu een beginner of een ervaren surfer bent, Tenerife heeft voor iedereen iets te bieden. In deze blogpost zullen we de beste surfspots op het eiland verkennen en je tips geven over waar je moet gaan om de beste golven te vinden.

El Medano

El Medano is een van de meest populaire surfspots op het eiland. Deze plek staat bekend om zijn constante wind en perfecte golven, waardoor het een ideale plek is voor windsurfers en kitesurfers. De golven zijn hier meestal klein, maar soms kunnen ze behoorlijk groot worden, vooral in de winter. Dit is een geweldige plek voor beginners om te leren surfen, maar ook voor gevorderde surfers om te oefenen en hun vaardigheden te verbeteren.

Playa de las Americas

Playa de las Americas is een andere populaire surfspot op Tenerife. Deze plek heeft vaak grote en krachtige golven, waardoor het een favoriete bestemming is voor ervaren surfers. Omdat de golven hier soms erg groot kunnen zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen te surfen als je ervaring hebt. Als je een beginner bent, kun je beter op zoek gaan naar een andere surfspot op het eiland.

La Izquierda

La Izquierda is een prachtige surfspot gelegen in het noorden van Tenerife. Deze plek biedt uitstekende golven en is een van de beste surfspots op het eiland. Het is echter niet de gemakkelijkste plek om te surfen vanwege de rotsachtige bodem en de sterke stroming. Dit is een plek voor ervaren surfers die weten wat ze doen. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het beter om deze plek te vermijden.

El Conquistador

El Conquistador is een andere populaire surfspot op Tenerife. Deze plek heeft vaak grote golven en kan behoorlijk uitdagend zijn voor beginners. Het is echter een ideale plek voor gevorderde surfers die op zoek zijn naar wat actie. De golven hier zijn vaak krachtig en kunnen behoorlijk hoog worden, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en je vaardigheden te kennen voordat je hier gaat surfen.

El Socorro

El Socorro is een van de beste surfspots in het noorden van Tenerife. Deze plek biedt uitstekende golven en is geschikt voor surfers van alle niveaus. Het is een geweldige plek voor beginners om te leren surfen, maar ook voor gevorderde surfers om hun vaardigheden te verbeteren. De golven hier zijn meestal groot en krachtig, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste uitrusting te hebben.

Tips voor surfen op Tenerife

Als je van plan bent om te gaan surfen op Tenerife, zijn er een paar tips die je moet weten. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

Tenerife is een geweldige bestemming voor reizigers die van surfen houden. Met enkele van de beste surfspots in Europa biedt het eiland de perfecte omstandigheden voor zowel beginners als gevorderde surfers. Of je nu op zoek bent naar kleine golven om te leren surfen of grote, krachtige golven om je vaardigheden te testen, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Volg deze tips en je zult een geweldige tijd hebben op de golven van Tenerife!