Tenerife: De Top 5 Plekken om te Windsurfen en Kiteboarden

13 mei 2024
Tenerife: De Top 5 Plekken om te Windsurfen en Kiteboarden

Ben je een liefhebber van watersport en op zoek naar de perfecte bestemming om te windsurfen en kiteboarden? Dan is Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, de ideale plek voor jou! Met zijn constante wind, warme temperaturen en prachtige stranden biedt Tenerife de ideale omstandigheden voor deze adrenaline-pompende activiteiten. Hier zijn de top 5 plekken op het eiland waar je je windsurf- en kiteboardvaardigheden kunt aanscherpen.

El Médano

Gelegen aan de zuidoostelijke kust van Tenerife, is El Médano een paradijs voor windsurfers en kiteboarders. Met zijn constante passaatwinden en uitgestrekte zandstranden, is El Médano de thuisbasis van verschillende windsurf- en kiteboardkampioenschappen. Beginners kunnen hier ook terecht, aangezien de baai beschermd is en het water meestal kalm is. Naast de perfecte windomstandigheden, biedt El Médano ook gezellige bars en restaurants waar je kunt ontspannen na een dag op het water.

Playa de Las Américas

Playa de Las Américas is een populaire badplaats aan de zuidkust van Tenerife en staat bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden. Maar wist je dat het ook een geweldige plek is om te windsurfen en kiteboarden? De constante wind en de golven maken het een uitdagende plek voor ervaren watersporters. Huur een uitrusting bij een van de lokale surfscholen en geniet van een onvergetelijke dag op het water.

Los Cristianos

Net ten westen van Playa de Las Américas ligt Los Cristianos, een charmant vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor watersportliefhebbers. Met zijn kalme wateren en constante wind is Los Cristianos de perfecte plek voor beginners om te leren windsurfen en kiteboarden. Er zijn ook verschillende verhuurbedrijven en surfscholen in de omgeving die lessen aanbieden voor alle niveaus.

Playa de El Cabezo

Voor de meer ervaren windsurfers en kiteboarders is Playa de El Cabezo een must-visit spot op Tenerife. Gelegen in het pittoreske stadje El Médano, staat Playa de El Cabezo bekend om zijn sterke wind en indrukwekkende golven. Het is de thuisbasis van verschillende internationale windsurf- en kiteboardwedstrijden en trekt jaarlijks professionals van over de hele wereld aan. Als je op zoek bent naar een uitdaging, dan is Playa de El Cabezo de ideale plek voor jou.

Punta Blanca

Last but not least is Punta Blanca, een verborgen juweeltje aan de noordkust van Tenerife. Met zijn afgelegen ligging en prachtige landschap is Punta Blanca de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van wat quality time op het water. De constante wind en het kristalheldere water maken het een ideale plek voor windsurfers en kiteboarders van alle niveaus.

Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of een ervaren professional die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, Tenerife heeft voor elk wat wils als het gaat om windsurfen en kiteboarden. Dus pak je uitrusting in en bereid je voor op een onvergetelijke watersportervaring op dit prachtige eiland in de Atlantische Oceaan. Veel plezier op het water!