Tenerife: Ontdek de adembenemende klim- en bouldermogelijkheden op het eiland!

18 maart 2024
Tenerife: Ontdek de adembenemende klim- en bouldermogelijkheden op het eiland!

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is niet alleen een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden en aangename klimaat, maar ook vanwege de geweldige klim- en bouldermogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Of je nu een ervaren klimmer bent of net begint met boulderen, Tenerife heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost zullen we enkele van de beste plekken om te klimmen en te boulderen op het eiland verkennen.

1. El Rio

Een van de bekendste klimgebieden op Tenerife is El Rio. Gelegen in het noorden van het eiland, biedt dit gebied een breed scala aan routes voor zowel beginners als gevorderde klimmers. De rotsformaties en kliffen zijn indrukwekkend en bieden een uitdagende en avontuurlijke klimervaring. Daarnaast is het uitzicht vanaf de top adembenemend, met panoramische vergezichten over de oceaan.

2. Arico

Arico is een ander populair klimgebied op Tenerife. Het staat bekend om zijn uitdagende routes en technische beklimmingen. Dit gebied is vooral geliefd bij ervaren klimmers vanwege de hoge moeilijkheidsgraad van de routes. Het uitzicht vanaf de top is echter de moeite waard en biedt een prachtig panoramisch zicht op de omliggende natuur.

3. La Orotava

Voor degenen die liever willen boulderen, is La Orotava de place to be. Dit gebied biedt een overvloed aan rotsblokken en kliffen die perfect zijn voor boulderen. Met verschillende niveaus van moeilijkheid en variatie in rotsformaties is La Orotava geschikt voor zowel beginners als ervaren boulderaars. Het is ook een geweldige plek om nieuwe technieken te leren en je vaardigheden te verbeteren.

Naast deze specifieke klim- en boulderlocaties zijn er op Tenerife nog tal van andere mogelijkheden om van deze sporten te genieten. Het eiland biedt een gevarieerd landschap, met bergen, kliffen en rotsformaties die perfect zijn voor klimmen en boulderen. Of je nu op zoek bent naar hoge kliffen om aan te hangen of kleine rotsblokken om op te klimmen, Tenerife heeft het allemaal.

  1. Vogel
  2. McHale
  3. Parochie

Tenerife biedt niet alleen geweldige klim- en bouldermogelijkheden, maar ook een schat aan andere activiteiten en bezienswaardigheden. Na een dag vol avontuurlijke klim- of bouldersessies, kun je ontspannen op de prachtige stranden van het eiland. Daarnaast zijn er ook vele wandelroutes en natuurparken die je kunt verkennen, zoals het Nationaal Park El Teide. Het eiland heeft ook een bruisend nachtleven en een heerlijke lokale keuken om van te genieten.

Dus, als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantiebestemming waar je kunt genieten van zowel klimmen als boulderen, overweeg dan zeker Tenerife. Met zijn adembenemende landschappen, uitdagende routes en het aangename klimaat, is Tenerife de ideale plek voor klim- en boulderliefhebbers. Vergeet niet om je uitrusting mee te nemen, je vaardigheden aan te scherpen en te genieten van alle geweldige mogelijkheden die het eiland te bieden heeft.