Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Kitesurfen en te Windsurfen

17 oktober 2023
Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Kitesurfen en te Windsurfen

Ben je dol op kitesurfen en windsurfen en plan je een reis naar Tenerife? Dan heb je geluk! Tenerife is een paradijs voor watersportliefhebbers, met een aantal van de beste plekken om te kitesurfen en te windsurfen ter wereld. In deze blogpost ontdek je de beste plekken om te surfen op dit prachtige eiland.

El Médano

El Médano is een van de populairste plekken om te kitesurfen en te windsurfen op Tenerife. Het is een lange, brede baai met uitstekende wind- en golfomstandigheden gedurende het hele jaar. De wind waait hier meestal vanuit het noordoosten en kan sterk zijn, waardoor El Médano de perfecte plek is voor gevorderde surfers. Er zijn ook enkele scholen waar beginners lessen kunnen nemen en hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Playa de Las Américas

Playa de Las Américas is een andere populaire plek om te kitesurfen en te windsurfen op Tenerife. Het is gelegen aan de zuidkust van het eiland en heeft een lang, breed strand met uitstekende wind- en golfomstandigheden. De wind waait hier meestal vanuit het noordoosten en kan sterk zijn, waardoor Playa de Las Américas de perfecte plek is voor gevorderde surfers. Er zijn ook enkele scholen waar beginners lessen kunnen nemen en hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Playa del Médano

Playa del Médano is een prachtig strand in het zuidoosten van Tenerife en is een van de beste plekken om te kitesurfen en windsurfen op het eiland. Dit strand biedt perfecte omstandigheden voor beginners en gevorderden, met ideale windrichtingen en zwakke tot matige golven. Er zijn verschillende surfscholen op Playa del Médano, waar je lessen kunt nemen of materiaal kunt huren.

Playa de la Tejita

Playa de la Tejita ligt in het zuiden van Tenerife, tussen El Médano en Los Abrigos. Het is een breed strand met prachtig wit zand en kristalhelder water. Playa de la Tejita biedt uitstekende omstandigheden voor kitesurfers en windsurfers, met een constante wind die meestal vanuit het noordoosten waait. Dit strand is vooral geschikt voor gevorderde surfers vanwege de krachtige wind.

Playa de los Cristianos

Playa de los Cristianos is een ander populair strand voor watersportliefhebbers. Het is gelegen in het zuiden van Tenerife en biedt uitstekende omstandigheden voor zowel kitesurfers als windsurfers. De wind waait hier meestal vanuit het noordoosten en kan sterk zijn, waardoor Playa de los Cristianos de perfecte plek is voor gevorderde surfers. Er zijn ook enkele surfscholen waar beginners lessen kunnen nemen.

Playa de las Galletas

Playa de las Galletas is een klein strand in het zuiden van Tenerife, tussen El Médano en Los Cristianos. Het is een rustige plek met uitstekende omstandigheden voor kitesurfers en windsurfers. De wind waait hier meestal vanuit het noordoosten en kan matig zijn, waardoor het een ideale plek is voor beginners en gevorderden. Er zijn verschillende surfscholen op Playa de las Galletas, waar je lessen kunt nemen of materiaal kunt huren.

Of je nu een beginner of een gevorderde surfer bent, Tenerife biedt de perfecte omstandigheden om te kitesurfen en windsurfen. Met een aantal van de beste plekken ter wereld, is dit eiland een must-visit bestemming voor elke watersportliefhebber. Dus pak je board en ga het water op voor een onvergetelijke surfervaring op Tenerife!