Tenerife: ontdek de beste plekken om te paragliden en te skydiven

17 september 2023
Tenerife: ontdek de beste plekken om te paragliden en te skydiven

Tenerife is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan, en het biedt meer dan alleen zon, zee en strand. Het is een ideale bestemming voor avonturiers die op zoek zijn naar adrenaline en spanning. Paragliden en skydiven zijn twee van de populairste activiteiten op het eiland, en er zijn tal van plekken waar je deze spannende sporten kunt beoefenen. In deze blog bespreken we de beste locaties voor paragliding en skydiving op Tenerife.

Paragliden op Tenerife

Paragliden op Tenerife is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het eiland heeft veel bergachtig terrein, wat het ideaal maakt voor paragliders. Er zijn veel verschillende plekken waar je kunt paragliden, maar hieronder staan enkele van de beste locaties.

Taucho

Taucho is een klein dorpje in het zuiden van Tenerife en een populaire plek om te paragliden. Het dorp ligt op ongeveer 800 meter boven zeeniveau en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er zijn verschillende bedrijven die paraglidingvluchten aanbieden vanuit Taucho, en de meeste vluchten duren tussen de 20 en 30 minuten.

Ifonche

Ifonche is een klein bergdorpje in het zuidwesten van Tenerife en een populaire plek om te paragliden vanwege het adembenemende uitzicht op de bergen en de oceaan. De meeste paraglidingvluchten vanuit Ifonche duren tussen de 30 en 45 minuten en worden aangeboden door verschillende bedrijven.

Adeje

Adeje is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op Tenerife en biedt ook enkele van de beste paraglidingervaringen op het eiland. Er zijn verschillende bedrijven die paraglidingvluchten aanbieden vanuit Adeje, en de meeste vluchten duren tussen de 20 en 30 minuten. Het uitzicht vanuit de lucht op de stranden en de oceaan is adembenemend.

Skydiven op Tenerife

Skydiven op Tenerife is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het eiland heeft verschillende locaties waar je kunt skydiven, en hieronder bespreken we enkele van de beste plekken.

Aeródromo de Adeje

De Aeródromo de Adeje is een van de populairste plekken om te skydiven op Tenerife. Het is een klein vliegveld in het zuiden van het eiland en biedt verschillende skydivingpakketten aan. De meeste pakketten zijn inclusief een tandemvlucht met een instructeur, waarbij je vanuit een hoogte van 3.000 meter boven de oceaan springt. Het uitzicht is adembenemend en je zult genieten van een onvergetelijke ervaring.

Aeródromo de la Gomera

Het Aeródromo de la Gomera is een klein vliegveld op het naburige eiland La Gomera, maar het biedt ook skydiven aan boven Tenerife. Vanuit een hoogte van 4.000 meter boven de oceaan spring je met een instructeur uit een vliegtuig en geniet je van een vrije val van ongeveer 50 seconden voordat de parachute opent. Het uitzicht op Tenerife vanuit de lucht is onvergetelijk.

Aeródromo de El Hierro

Het Aeródromo de El Hierro is een klein vliegveld op het naburige eiland El Hierro, maar het biedt ook skydiven aan boven Tenerife. De vlucht duurt ongeveer 20 minuten en vanuit een hoogte van 3.000 meter boven de oceaan spring je met een instructeur uit een vliegtuig. Het uitzicht op Tenerife vanuit de lucht is adembenemend.

Tips voor een veilige paragliding- en skydivingervaring op Tenerife

Tenerife is een van de beste bestemmingen ter wereld voor paragliden en skydiven. Het eiland biedt een adembenemend uitzicht vanuit de lucht en er zijn tal van locaties waar je deze spannende sporten kunt beoefenen. Of je nu een ervaren paraglider of skydiver bent of een beginner, er is voor elk wat wils op Tenerife. Zorg ervoor dat je een gecertificeerd bedrijf kiest om mee te vliegen en volg de veiligheidsvoorschriften op om een veilige en onvergetelijke ervaring te hebben.