Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Rotsklimmen en Abseilen

12 augustus 2023
Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Rotsklimmen en Abseilen

Tenerife, een van de prachtige Canarische Eilanden, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook een uitstekende bestemming voor avonturiers en adrenalinejunkies. Met zijn indrukwekkende vulkanische landschap, steile kliffen en grillige rotsformaties biedt Tenerife tal van mogelijkheden om te rotsklimmen en abseilen. In deze blog post nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs enkele van de beste plekken op het eiland om deze opwindende sporten te beoefenen.

Arico: Rotsklimmen in een Vulkanisch Paradijs

Een van de meest populaire bestemmingen voor rotsklimmers op Tenerife is Arico, een uitgestrekt gebied met spectaculaire vulkanische rotsformaties. Het gebied biedt een verscheidenheid aan routes met verschillende moeilijkheidsgraden, wat het geschikt maakt voor zowel beginners als ervaren klimmers. De rotsen in Arico zijn voornamelijk basalt, een type gesteente dat bekend staat om zijn goede grip en duurzaamheid.

Enkele van de meest populaire klimgebieden in Arico zijn:

Los Roques de García: Klimmen in het Nationaal Park Teide

Los Roques de García is een indrukwekkende verzameling rotsformaties in het hart van het Nationaal Park Teide. Deze rotsen zijn gevormd door erosie en zijn enkele van de meest emblematische natuurlijke monumenten van Tenerife. De hoogte (ongeveer 2.100 meter boven zeeniveau) en het vulkanische landschap maken dit gebied perfect voor rotsklimmen en abseilen.

De belangrijkste rotsformatie in Los Roques de García, bekend als "Roque Cinchado", is een uitstekende plek om te klimmen. Er zijn meer dan 20 routes met verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van 5 tot 7c op de Franse schaal. Het uitzicht op de Teide-vulkaan en het omliggende landschap is adembenemend en maakt het klimmen in dit gebied een unieke ervaring.

Guía de Isora: Klimmen aan de Westkust van Tenerife

Guía de Isora, gelegen aan de westkust van Tenerife, is een ander populair gebied voor rotsklimmen en abseilen. Het biedt een verscheidenheid aan routes en rotsformaties, waaronder zowel verticale als overhangende secties. De basaltrotsen in Guía de Isora zijn van uitstekende kwaliteit en zorgen voor een geweldige klimervaring.

Enkele van de bekendste klimgebieden in Guía de Isora zijn:

Tamadaya: Abseilen in een Magische Omgeving

Tamadaya is een unieke locatie op Tenerife, perfect voor liefhebbers van abseilen. Het gebied ligt in de Barranco de Tamadaya, een diepe kloof met indrukwekkende kliffen en watervallen. De afdaling begint bij een hoogte van ongeveer 600 meter en daalt af naar de bodem van de kloof, waar je een prachtig uitzicht hebt op de oceaan en het omliggende landschap.

Het abseilen in Tamadaya is een avontuurlijke activiteit die geschikt is voor mensen met enige ervaring in deze sport. Er zijn verschillende abseilpunten langs de route, waarvan sommige een hoogte van 50 meter bereiken. De totale afdaling duurt ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van de grootte en ervaring van de groep.

Veiligheid en Voorbereiding

Voordat je aan je klim- of abseilavontuur op Tenerife begint, is het belangrijk om enkele veiligheidsaspecten in overweging te nemen. Zorg ervoor dat je over de juiste uitrusting en ervaring beschikt voordat je aan een route begint. Het is ook aan te raden om een lokale gids in te huren die bekend is met het gebied en de specifieke kenmerken van de rotsen.

Houd rekening met het weer en de omstandigheden op Tenerife. Hoewel het eiland het hele jaar door een mild klimaat heeft, kan het weer in de bergen snel veranderen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de weersvoorspellingen en om voorbereid te zijn op eventuele veranderingen in de omstandigheden.

Tenerife is een waar paradijs voor liefhebbers van rotsklimmen en abseilen. Met zijn spectaculaire vulkanische landschap, uitdagende routes en adembenemende uitzichten biedt het eiland een ongeëvenaarde ervaring voor avonturiers en adrenalinejunkies. Of je nu een beginner bent of een ervaren klimmer, Tenerife heeft iets te bieden voor iedereen die op zoek is naar een unieke en opwindende uitdaging.