Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Snorkelen met Schildpadden

13 juli 2023
Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Snorkelen met Schildpadden

Tenerife, het grootste en meest populaire eiland van de Canarische Eilanden, biedt niet alleen prachtige stranden en indrukwekkende vulkanische landschappen, maar ook enkele van de beste snorkellocaties in Europa. Een van de meest bijzondere ervaringen die je op dit eiland kunt opdoen, is het snorkelen met schildpadden. In dit blogartikel delen we de beste plekken op Tenerife om deze fascinerende zeedieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen.

Waarom Tenerife?

De wateren rond Tenerife zijn de thuisbasis van een gevarieerd zeeleven, waaronder een gezonde populatie groene zeeschildpadden en onechte karetschildpadden. Deze bedreigde diersoorten zijn een genot om te observeren en bieden snorkelaars en duikers de kans om een glimp op te vangen van deze majestueuze wezens terwijl ze door het kristalheldere water zweven.

De watertemperatuur rond Tenerife is het hele jaar door aangenaam, variërend van 19°C in de winter tot 25°C in de zomer. Dit maakt het eiland een ideale bestemming voor snorkelaars en duikers om schildpadden te spotten, ongeacht het seizoen.

De Beste Snorkellocaties om Schildpadden te Zien

1. El Puertito

El Puertito, gelegen aan de zuidwestkust van Tenerife, is een van de meest populaire plekken op het eiland om te snorkelen met schildpadden. Het kleine vissersdorpje heeft een beschutte baai met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven, waardoor het de perfecte omgeving is voor schildpadden om te gedijen.

De groene zeeschildpadden zijn hier vrijwel het hele jaar door te vinden, en snorkelaars hebben een grote kans om deze nieuwsgierige dieren van dichtbij te observeren. Het is belangrijk om de schildpadden niet aan te raken of te dichtbij te komen, om stress voor de dieren te minimaliseren en hun natuurlijke gedrag niet te verstoren.

2. Los Cristianos

Los Cristianos, een populaire badplaats aan de zuidkust van Tenerife, biedt ook uitstekende mogelijkheden om te snorkelen met schildpadden. Er zijn verschillende locaties langs de kustlijn waar schildpadden regelmatig worden gezien, waaronder Montaña Amarilla en Playa de Las Vistas.

Montaña Amarilla, een beschermd natuurgebied, is vooral bekend om zijn unieke geologische formaties en kleurrijke onderwaterlandschap. Snorkelaars hebben hier een goede kans om groene zeeschildpadden en onechte karetschildpadden tegen te komen, evenals een verscheidenheid aan andere zeedieren zoals octopussen, roggen en trompetvissen.

Playa de Las Vistas, een van de grootste stranden in Los Cristianos, is een andere populaire locatie voor het spotten van schildpadden. Het beschutte zandstrand heeft rustige wateren die ideaal zijn voor snorkelaars van alle niveaus, en de rotsachtige bodem biedt een uitstekende habitat voor schildpadden.

3. Radazul

Radazul, gelegen aan de oostkust van Tenerife, is een andere uitstekende locatie om te snorkelen met schildpadden. Dit rustige kustplaatsje heeft enkele van de beste duik- en snorkellocaties op het eiland, en de beschutte baaien en rotsachtige riffen bieden de perfecte omgeving voor schildpadden om te gedijen.

Snorkelaars kunnen hier groene zeeschildpadden en onechte karetschildpadden tegenkomen, evenals een verscheidenheid aan andere zeedieren zoals murenen, barracuda's en engelhaaien. Het heldere water en de goede zichtbaarheid maken het gemakkelijk om de schildpadden van dichtbij te observeren terwijl ze zich voeden en door het water zweven.

4. Alcala

Alcala, een klein vissersdorp aan de westkust van Tenerife, is een andere ideale locatie om te snorkelen met schildpadden. De beschutte baai van Alcala heeft kristalhelder water en een rotsachtige zeebodem, waardoor het een uitstekende habitat is voor schildpadden en een verscheidenheid aan andere zeedieren.

Snorkelaars hebben hier een goede kans om groene zeeschildpadden en onechte karetschildpadden te zien, evenals een verscheidenheid aan vissen zoals trompetvissen, papegaaivissen en zeebaarzen. Het kalme water en de goede zichtbaarheid maken het gemakkelijk om de schildpadden van dichtbij te observeren terwijl ze zich voeden en door het water zweven.

Tips voor Snorkelen met Schildpadden op Tenerife

In conclusie, Tenerife is een uitstekende bestemming voor het snorkelen met schildpadden, met een verscheidenheid aan locaties waar deze fascinerende zeedieren in hun natuurlijke habitat kunnen worden bewonderd. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of het voor de eerste keer probeert, het observeren van schildpadden in het kristalheldere water van Tenerife is een ervaring die je niet snel zult vergeten.