Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Vissen op het Eiland

19 juli 2023
Tenerife: Ontdek de Beste Plekken om te Vissen op het Eiland

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn spectaculaire stranden, prachtige natuur en het aangename klimaat het hele jaar door. Maar wist je dat het eiland ook een paradijs is voor vissers? Van diepzeevissen tot vliegvissen, Tenerife biedt een breed scala aan vismogelijkheden voor zowel beginners als ervaren vissers. In dit artikel vind je de beste plekken om te vissen op Tenerife, evenals enkele nuttige tips en informatie om je visavontuur op het eiland onvergetelijk te maken.

De Zuidkust van Tenerife: Diepzeevissen en Kustvissen

De zuidkust van Tenerife is een uitstekende plek voor diepzeevissen. Hier kun je vissen op soorten als marlijn, tonijn, barracuda en nog veel meer. De kristalheldere wateren en het warme klimaat van Tenerife zorgen voor een ideale omgeving voor deze soorten om te gedijen.

Een van de meest populaire plekken om te vissen aan de zuidkust is Puerto Colon. Deze jachthaven is de thuisbasis van veel vischarters die je meenemen op diepzeevisavonturen. Het is ook een geweldige plek om te vissen vanaf de kust, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en het eiland La Gomera in de verte.

Een andere uitstekende locatie aan de zuidkust is Los Cristianos. Deze gezellige badplaats heeft een levendige vissersgemeenschap en biedt een scala aan vismogelijkheden. Je kunt hier vissen vanaf de kust, de pier of zelfs vanuit een kajak. Los Cristianos is ook de ideale plek om te vissen op de lokale Canarische soorten zoals sargo, vieja en salema.

Het Noorden van Tenerife: Vliegvissen en Zoetwatervissen

Als je geïnteresseerd bent in vliegvissen of zoetwatervissen, is het noorden van Tenerife de perfecte plek voor jou. Dit deel van het eiland staat bekend om zijn groene landschappen, bergen en adembenemende natuur. Het heeft ook een aantal uitstekende rivieren en stuwmeren waar je kunt vissen op forel en andere zoetwatervissen.

Een van de beste plekken om te vissen in het noorden van Tenerife is het stuwmeer van Las Cañadas del Teide. Dit prachtige waterreservoir ligt in het hart van het Teide National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het stuwmeer biedt uitstekende vliegvis- en zoetwatervismogelijkheden, vooral tussen april en oktober, wanneer de forel het meest actief is.

Een andere geweldige locatie in het noorden is het stuwmeer van La Caldera. Dit rustige, groene gebied is de perfecte plek voor een ontspannen dagje vissen. Je kunt hier vissen op forel, evenals andere zoetwatervissen zoals karpers.

De Oostkust van Tenerife: Roque de las Bodegas en Punta del Hidalgo

De oostkust van Tenerife biedt enkele van de meest indrukwekkende landschappen van het eiland, met hoge kliffen en rotsachtige kusten die uitkijken over de diepblauwe Atlantische Oceaan. Deze ruige kustlijn is ook een geweldige plek om te vissen op een verscheidenheid aan zeevissen.

Een geweldige plek om te vissen aan de oostkust is Roque de las Bodegas. Deze kleine baai ligt in het Anaga Rural Park, een beschermd natuurgebied met een verbazingwekkende biodiversiteit. Roque de las Bodegas is een populaire plek voor kustvissen, waar je kunt vissen op soorten zoals brasem, sargo en zeebaars.

Punta del Hidalgo is een andere uitstekende locatie aan de oostkust. Deze schilderachtige vissershaven biedt mogelijkheden voor kustvissen en heeft een levendige lokale vissersgemeenschap. Je kunt hier genieten van een ontspannen dagje vissen en proeven van de verse vangst in een van de vele lokale visrestaurants.

Praktische Tips en Informatie

Tenerife is zonder twijfel een paradijs voor vissers, met een breed scala aan vismogelijkheden en adembenemende landschappen om van te genieten. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, je zult zeker een geweldige tijd hebben op dit prachtige eiland.