Tenerife: Ontdek de verborgen kunstschatten en architectuur van de koloniale steden

11 november 2023
Tenerife: Ontdek de verborgen kunstschatten en architectuur van de koloniale steden

Tenerife is een van de zeven Canarische Eilanden en is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Het eiland is beroemd om zijn warme klimaat, prachtige stranden en bruisende nachtleven, maar er is nog veel meer te ontdekken op Tenerife. De koloniale steden van Tenerife bieden een schat aan architectonische en culturele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te verkennen.

La Laguna

La Laguna is de voormalige hoofdstad van Tenerife en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de best bewaarde koloniale steden in heel Spanje en is rijk aan architectonische en culturele schatten. Het stadscentrum is een doolhof van geplaveide straatjes, historische gebouwen en prachtige pleinen. Bezoekers kunnen de kathedraal van La Laguna bezoeken, die dateert uit de 16e eeuw en gebouwd is in een mix van Renaissance- en Gotische stijlen. Andere hoogtepunten zijn het Palacio de Nava, een prachtig voorbeeld van Canarische barokarchitectuur, en het Convento de Santa Catalina de Siena, een 17e-eeuws klooster met een indrukwekkende kloostertuin.

La Orotava

La Orotava is een charmante stad in het noorden van Tenerife, bekend om zijn prachtige huizen en tuinen uit de 16e en 17e eeuw. De stad heeft een rijk erfgoed en een groot deel van de architectuur is gebouwd in de typische Canarische stijl met houten balkons en kleurrijke gevels. Bezoekers kunnen een wandeling maken door het historische centrum van de stad en de vele prachtige pleinen en kerken verkennen. Een hoogtepunt is het Casa de los Balcones, een prachtig herenhuis met een indrukwekkende collectie van traditionele Canarische kunst en ambachten.

Garachico

Garachico is een pittoresk dorpje aan de noordkust van Tenerife, dat ooit de belangrijkste haven van het eiland was. Het dorp werd in de 17e eeuw verwoest door een vulkaanuitbarsting, maar is sindsdien herbouwd en heeft zijn charme behouden. Het historische centrum van Garachico is een doolhof van geplaveide straatjes en prachtige koloniale gebouwen. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs de Paseo de la Libertad, een prachtige boulevard met uitzicht op de zee, en de kerk van Santa Ana bezoeken, een 16e-eeuws gebouw met indrukwekkende barokke altaren en sculpturen.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van Tenerife en een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed. De stad heeft een prachtige mix van historische en moderne architectuur en biedt een schat aan bezienswaardigheden voor bezoekers. Een hoogtepunt is het Auditorio de Tenerife, een indrukwekkend gebouw ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava. Andere bezienswaardigheden zijn het Palacio de Carta, een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw, en het Museo de la Naturaleza y el Hombre, een museum gewijd aan de natuurlijke geschiedenis van de Canarische Eilanden.

Kunst en Cultuur

Naast de prachtige architectuur bieden de koloniale steden van Tenerife ook een schat aan kunst en cultuur. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de vele musea en galerieën van de steden en werken bewonderen van enkele van de beroemdste kunstenaars van Tenerife en Spanje. Een hoogtepunt is het Museo de Arte Contemporáneo Eduardo Westerdahl in Santa Cruz de Tenerife, dat een indrukwekkende collectie hedendaagse kunstwerken herbergt. Andere musea zijn onder meer het Museo de Bellas Artes in La Laguna en het Museo de Arte Sacro in La Orotava.

Tenerife is een prachtig eiland met een rijk cultureel erfgoed. De koloniale steden van Tenerife bieden een schat aan architectonische en culturele schatten die zeker de moeite waard zijn om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of architectuur, er is voor elk wat wils in de koloniale steden van Tenerife. Vergeet dus niet om deze verborgen schatten te ontdekken op je volgende reis naar Tenerife.