Tenerife's beste ambachtelijke markten en winkels: ontdek traditionele handgemaakte producten

29 oktober 2023
Tenerife's beste ambachtelijke markten en winkels: ontdek traditionele handgemaakte producten

Als je op zoek bent naar authentieke Tenerife souvenirs om mee naar huis te nemen, dan zijn de lokale ambachtelijke markten en winkels de plekken om te bezoeken. Hier vind je traditionele handgemaakte producten die je nergens anders zult vinden. In deze blogpost delen we de beste plekken om te winkelen voor ambachtelijke producten op het eiland.

Mercado de Nuestra Señora de Africa

De Mercado de Nuestra Señora de Africa in Santa Cruz is een van de grootste en meest populaire markten op het eiland. Hier vind je tal van kraampjes met lokale ambachtelijke producten, waaronder handgemaakte manden, aardewerk, houtsnijwerk en borduurwerk. De markt is ook een geweldige plek om te genieten van verse producten, zoals groenten, fruit en vis.

Mercado del Agricultor

De Mercado del Agricultor in Tacoronte is een andere drukbezochte markt op Tenerife. Deze markt is beroemd om zijn lokale producten, waaronder kaas, honing en wijn. Hier vind je ook kraampjes met handgemaakte souvenirs, zoals keramiek, textiel en sieraden.

Artesanía en Tenerife

Artesanía en Tenerife is een ambachtelijke winkel in La Orotava, waar je een breed scala aan traditionele handgemaakte producten kunt vinden. De winkel is gespecialiseerd in borduurwerk, houtsnijwerk en keramiek, maar heeft ook een selectie van lokale wijnen en gastronomische producten. De winkel heeft een online winkel waar je ook producten kunt bestellen als je niet in de buurt bent.

El Mercadillo del Agricultor en Artesano

El Mercadillo del Agricultor en Artesano in Adeje is een andere markt die bekend staat om zijn ambachtelijke producten. Hier vind je lokale kunstenaars en ambachtslieden die hun handgemaakte producten verkopen, waaronder sieraden, kleding, tassen en woonaccessoires. De markt biedt ook verse producten, zoals fruit, groenten en honing.

Artesanía Valle de la Orotava

Artesanía Valle de la Orotava is een ambachtelijke winkel in de buurt van de kathedraal van La Laguna. De winkel biedt een breed scala aan handgemaakte producten, waaronder keramiek, textiel, houtsnijwerk en sieraden. De winkel werkt samen met lokale ambachtslieden en kunstenaars om unieke producten te creëren die je nergens anders zult vinden.

El Corte Ingles

El Corte Ingles is een van de grootste winkelcentra op Tenerife en biedt een breed scala aan producten, waaronder lokale ambachtelijke producten. Hier vind je een selectie van handgemaakte souvenirs, zoals manden, keramiek en textiel. De winkel heeft ook een voedingsafdeling waar je lokale producten kunt kopen, zoals kaas, wijn en olijfolie.

Tips voor het winkelen voor ambachtelijke producten op Tenerife

Als je op zoek bent naar authentieke ambachtelijke producten op Tenerife, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

Als je op zoek bent naar traditionele handgemaakte souvenirs op Tenerife, dan zijn de lokale ambachtelijke markten en winkels de plekken om te bezoeken. Hier vind je authentieke producten die je nergens anders zult vinden. Door te winkelen bij lokale ambachtslieden en kunstenaars, onderhandelen over de prijs en de kwaliteit van het product te controleren voordat je het koopt, kun je ervoor zorgen dat je de beste ambachtelijke producten op het eiland vindt.