Tenerife: Vliegen als een vogel - Ontdek de beste plekken om te parapenten en te deltavliegen

4 november 2023
Tenerife: Vliegen als een vogel - Ontdek de beste plekken om te parapenten en te deltavliegen

Tenerife is een eiland met een bijna perfect klimaat, prachtige stranden, indrukwekkende landschappen en een rijke cultuur. Maar wist je dat dit Spaanse eiland ook een populaire bestemming is voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een adrenaline-kick? Als je van vliegen houdt, dan is Tenerife de perfecte plek om te parapenten en te deltavliegen. In deze blogpost delen we enkele van de beste plekken om deze sporten te beoefenen op Tenerife.

Parapenten op de Roque del Conde

Als je op zoek bent naar een adembenemend uitzicht terwijl je door de lucht zweeft, dan is de Roque del Conde de perfecte plek om te parapenten. Dit is een van de hoogste punten op het eiland, met een hoogte van meer dan 1000 meter. Het uitzicht op de kustlijn en de oceaan is adembenemend en je ziet het eiland vanuit een compleet nieuw perspectief.

Voor beginners is het aan te raden om te parapenten met een ervaren instructeur. Er zijn verschillende bedrijven op het eiland die deze service aanbieden. Het is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Deltavliegen in Adeje

Adeje is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden en de gezellige sfeer. Maar wist je dat je hier ook kunt deltavliegen? Het gebied rond Adeje is zeer geschikt voor deze sport vanwege de constante wind en de uitgestrekte vlaktes.

Als je nog nooit hebt gedeltavliegd, is het aan te raden om een tandemvlucht te maken met een instructeur. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met deze sport en tegelijkertijd te genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan en de bergen.

Parapenten bij El Teide

El Teide is een van de meest iconische plekken op Tenerife. Dit is de hoogste berg van Spanje met een hoogte van meer dan 3700 meter. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het spectaculaire landschap. Maar wist je dat je hier ook kunt parapenten?

Het startpunt voor deze sport is gelegen op ongeveer 2200 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de oceaan en de bergen. Het is een geweldige manier om het eiland vanuit een ander perspectief te bekijken.

Deltavliegen op de zuidelijke hellingen

Als je op zoek bent naar een uitdagende plek om te deltavliegen, dan zijn de zuidelijke hellingen van Tenerife de perfecte plek. Deze regio staat bekend om zijn thermische winden en is zeer geschikt voor ervaren deltavliegers.

Er zijn verschillende bedrijven op het eiland die deltavliegtochten aanbieden in deze regio. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede uitrusting en om alleen te vliegen als je ervaring hebt.

Parapenten in Los Realejos

Los Realejos is een charmant dorpje gelegen aan de noordkust van Tenerife. Het gebied rond Los Realejos is zeer geschikt voor parapenten vanwege de thermische winden en de uitzichten op de bergen en de oceaan.

Er zijn verschillende bedrijven op het eiland die parapenttochten aanbieden rond Los Realejos. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het noorden van Tenerife.

Tips voor het parapenten en deltavliegen op Tenerife

Tenerife is een geweldige plek om te parapenten en te deltavliegen. Met zijn prachtige landschappen en constante winden is het de perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een adrenaline-kick. Of je nu een beginner bent of een ervaren vlieger, er zijn genoeg plekken op het eiland om van de lucht te genieten en het eiland vanuit een compleet nieuw perspectief te bekijken. Zorg ervoor dat je veiligheid voorop stelt en geniet van de ervaring!