Tenerife voor adrenalinejunkies: bungeejumpen, ziplinen en meer

5 september 2023
Tenerife voor adrenalinejunkies: bungeejumpen, ziplinen en meer

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie vol met adrenaline? Dan is Tenerife de perfecte bestemming! Het eiland biedt een scala aan activiteiten die je hart sneller doen kloppen. Van bungeejumpen tot ziplinen en nog veel meer. In deze blogpost geven we je een overzicht van de beste adrenaline-ervaringen op Tenerife.

Bungeejumpen

Als je op zoek bent naar een echte adrenalinekick, probeer dan bungeejumpen. Op Tenerife zijn er verschillende plekken waar je dit kunt doen. De meest populaire plek is de 80 meter hoge brug bij Barranco de Erques. Deze brug biedt een spectaculair uitzicht over de vallei en de Atlantische Oceaan. Durf jij de sprong te wagen?

Ziplinen

Een andere manier om het eiland vanuit de lucht te verkennen, is door te gaan ziplinen. Er zijn verschillende locaties op Tenerife waar je dit kunt doen, maar de populairste is Ecoturismo La Cumbre in La Orotava. Hier kun je ziplinen over een prachtig dennenbos en genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan en de Teide-vulkaan.

Paragliden

Voor de durfals onder ons is er ook de mogelijkheid om te gaan paragliden. Dit is een van de meest opwindende manieren om Tenerife vanuit de lucht te zien. Je zweeft door de lucht en geniet van het uitzicht op de prachtige landschappen van het eiland. Er zijn verschillende locaties waar je kunt paragliden, waaronder de Teide-vulkaan en de kustlijn van Adeje.

Jet-skiën

Als je van snelheid houdt, probeer dan jet-skiën. Op Tenerife zijn er verschillende plekken waar je een jet-ski kunt huren en de wateren rondom het eiland kunt verkennen. Voel de wind in je haren terwijl je over de golven scheurt.

Duiken

Voor degenen die het niet erg vinden om een beetje dieper te gaan, is er het duiken. Tenerife heeft een aantal geweldige duiklocaties waar je kunt genieten van het onderwaterleven en de prachtige koraalriffen. Er zijn ook mogelijkheden om te duiken naar scheepswrakken en grotten.

Surfen

Tenerife is ook een geweldige plek om te surfen. Het eiland heeft een aantal surfspots die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Playa de las Américas en El Médano zijn populaire plekken om te surfen. Er zijn surfscholen waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren.

Klimmen

Als je op zoek bent naar een uitdaging, probeer dan klimmen op Tenerife. Het eiland heeft een aantal geweldige klimlocaties, waaronder de Masca-kloof. Hier kun je de steile rotswanden beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan.

Mountainbiken

Tenerife heeft ook een aantal fantastische mountainbike-routes. Je kunt door de bergen en bossen van het eiland rijden en genieten van het prachtige landschap. Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je fietsen kunt huren en zelf op avontuur kunt gaan.

Canyoning

Een andere avontuurlijke activiteit die je op Tenerife kunt proberen, is canyoning. Hierbij baan je je een weg door de kloven en ravijnen van het eiland. Er zijn verschillende tours beschikbaar waarbij je kunt abseilen, klauteren en zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Tenerife.

Tenerife is de ideale bestemming voor adrenalinejunkies. Er zijn tal van activiteiten die je hart sneller laten kloppen, van bungeejumpen tot canyoning en nog veel meer. Of je nu op zoek bent naar een uitdaging of gewoon wat opwinding wilt, Tenerife heeft voor elk wat wils. Waar wacht je nog op? Boek nu je avontuurlijke vakantie naar Tenerife!