Tenerife voor boekenwurmen: de beste boekenwinkels en bibliotheken op het eiland

10 maart 2024
Tenerife voor boekenwurmen: de beste boekenwinkels en bibliotheken op het eiland

Als je een boekenliefhebber bent en van plan bent om Tenerife te bezoeken, heb je geluk! Dit prachtige eiland biedt een scala aan boekenwinkels en bibliotheken waar je kunt genieten van een ontspannen leeservaring. Of je nu op zoek bent naar nieuwe boeken, tweedehands exemplaren of gewoon wat tijd wilt doorbrengen in een rustige omgeving met een goed boek, Tenerife heeft voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een literaire reis door het eiland en delen we enkele van de beste boekenwinkels en bibliotheken die je kunt bezoeken tijdens je verblijf.

Boekenwinkels

1. Librería Masilva

Een van de meest populaire boekenwinkels op Tenerife is Librería Masilva, gelegen in de charmante stad La Laguna. Deze boekenwinkel heeft een uitgebreide collectie boeken in verschillende genres, waaronder literatuur, geschiedenis, kunst, reizen en meer. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je te helpen bij het vinden van het perfecte boek en biedt ook aanbevelingen voor boeken die je misschien interessant vindt. Naast het verkopen van boeken, organiseert Librería Masilva ook regelmatig literaire evenementen en boekpresentaties.

2. Librería Lemus

Een andere geweldige boekenwinkel in Tenerife is Librería Lemus, gelegen in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Deze boekenwinkel is al meer dan 50 jaar een begrip op het eiland en biedt een breed scala aan boeken, tijdschriften en kranten. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste bestseller of een zeldzaam exemplaar, Librería Lemus heeft het allemaal. De winkel heeft ook een gezellige leesruimte waar je kunt genieten van je nieuwste aanwinst.

3. Librería de Mujeres

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in boeken geschreven door vrouwen en feministische literatuur, is Librería de Mujeres de ideale plek om te bezoeken. Deze unieke boekenwinkel is gespecialiseerd in boeken die zijn geschreven door vrouwen en biedt een breed scala aan fictie, non-fictie, poëzie en meer. Naast het verkopen van boeken, organiseert Librería de Mujeres ook regelmatig leesclubs en evenementen gericht op het bevorderen van de literatuur van vrouwen.

Bibliotheken
1. Biblioteca Pública del Estado

Biblioteca Pública del Estado, gelegen in Santa Cruz de Tenerife, is de grootste openbare bibliotheek op het eiland. Deze bibliotheek heeft een uitgebreide collectie boeken in verschillende talen en genres, evenals tijdschriften, kranten en multimedia. Naast het uitlenen van boeken, organiseert de bibliotheek ook regelmatig lezingen, workshops en tentoonstellingen. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te lezen en nieuwe kennis op te doen.

2. Biblioteca Municipal de La Laguna

Gelegen in de historische stad La Laguna, biedt de Biblioteca Municipal de La Laguna een rustige en serene omgeving om te lezen en te studeren. Deze bibliotheek heeft een uitgebreide collectie boeken in verschillende talen en genres, evenals computers en internettoegang voor bezoekers. Het is een populaire plek onder studenten en boekenliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige plek om te lezen en te studeren.

3. Biblioteca Municipal de Adeje

De Biblioteca Municipal de Adeje is een moderne en goed uitgeruste bibliotheek gelegen in de stad Adeje. Met een breed scala aan boeken, tijdschriften en multimedia, is deze bibliotheek een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een goed boek. De bibliotheek organiseert ook regelmatig culturele evenementen en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Het is een must-visit plek voor boekenliefhebbers die Tenerife bezoeken.

Of je nu een boekenwurm bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen met een goed boek, Tenerife heeft genoeg te bieden. Van gezellige boekenwinkels tot moderne bibliotheken, er is voor elk wat wils. Dus pak je favoriete boek in en breng een bezoek aan een van deze geweldige boekenwinkels en bibliotheken tijdens je verblijf op dit prachtige eiland!