Tenerife voor liefhebbers van kunstnijverheid: de beste plekken om handgemaakte producten te kopen

5 december 2023
Tenerife voor liefhebbers van kunstnijverheid: de beste plekken om handgemaakte producten te kopen

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, zonovergoten stranden en bruisende nachtleven. Maar het eiland heeft ook veel te bieden voor liefhebbers van kunstnijverheid. Van handgemaakte keramiek tot unieke sieraden, Tenerife heeft een overvloed aan ambachtelijke producten die perfect zijn om mee naar huis te nemen als aandenken aan je reis. In deze blogpost delen we de beste plekken op Tenerife waar je handgemaakte producten kunt kopen.

Mercado Nuestra Señora de Africa

Een van de beste plekken om handgemaakte producten te kopen op Tenerife is de Mercado Nuestra Señora de Africa in Santa Cruz de Tenerife. Deze overdekte markt is een paradijs voor kunstnijverheid liefhebbers. Hier vind je een verscheidenheid aan ambachtelijke producten, zoals keramiek, houtsnijwerk, textiel en sieraden. De markt is elke dag geopend en de prijzen zijn redelijk. Het is een geweldige plek om unieke souvenirs te vinden en tegelijkertijd lokale kunstenaars te ondersteunen.

La Recova Artisan Market

Een andere populaire markt voor kunstnijverheid op Tenerife is de La Recova Artisan Market in Santa Cruz de Tenerife. Deze markt is gevestigd in een historisch gebouw en biedt een breed scala aan handgemaakte producten, waaronder lederwaren, glaswerk, aardewerk en schilderijen. De markt heeft een levendige en gezellige sfeer en is een geweldige plek om lokale ambachtslieden aan het werk te zien. Het is ook een geweldige plek om authentieke en unieke cadeaus te vinden.

Artesania Viva

Als je op zoek bent naar traditionele Canarische ambachten, dan is Artesania Viva in La Orotava een must-visit. Dit ambachtscentrum biedt een breed scala aan handgemaakte producten, waaronder borduurwerk, kantwerk, houtsnijwerk en mandenmakerij. Hier kun je zien hoe ambachtslieden hun kunst tot leven brengen en kun je zelfs deelnemen aan workshops om je eigen ambachtelijke vaardigheden te ontwikkelen. Artesania Viva is een geweldige plek om meer te leren over de traditionele Canarische ambachten en om unieke souvenirs te kopen.

El Corte Inglés

Als je liever naar een warenhuis gaat voor je kunstnijverheid aankopen, dan is El Corte Inglés een goede optie. Dit bekende winkelcentrum heeft een afdeling gewijd aan ambachtelijke producten, waar je een breed scala aan handgemaakte items kunt vinden, zoals sieraden, keramiek, kleding en accessoires. Hoewel de prijzen hier iets hoger kunnen zijn dan op lokale markten, biedt El Corte Inglés een breed scala aan keuzes en is het een handige plek om te winkelen als je op zoek bent naar verschillende ambachtelijke producten onder één dak.

Handgemaakte producten op Tenerife: een uniek aandenken aan je reis

Of je nu op zoek bent naar een uniek sieraad, een handbeschilderd aardewerk of een met de hand geweven textiel, Tenerife heeft voor elk wat wils als het gaat om kunstnijverheid. De hierboven genoemde plekken zijn slechts enkele van de beste plekken op het eiland om handgemaakte producten te kopen. Vergeet niet om lokale ambachtslieden te ondersteunen en te genieten van het proces van het ontdekken van unieke ambachtelijke items tijdens je verblijf op Tenerife. Deze handgemaakte producten zullen een blijvende herinnering zijn aan je reis naar dit prachtige eiland.

Dus, onthoud, als je een liefhebber bent van kunstnijverheid en op zoek bent naar handgemaakte producten, dan is Tenerife de perfecte bestemming voor jou. Verken de lokale markten, ambachtscentra en winkels om unieke en authentieke souvenirs te vinden. Breng een stukje Tenerife mee naar huis en koester de herinneringen aan je reis voor altijd.