Tenerife voor liefhebbers van lokale markten: de beste markten om lokale producten te kopen

24 augustus 2023
Tenerife voor liefhebbers van lokale markten: de beste markten om lokale producten te kopen

Tenerife, het grootste en meest bezochte eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor liefhebbers van lokale markten. Door zijn geografische ligging en het gunstige klimaat is het eiland bekend om zijn verse en smaakvolle producten. Bovendien is Tenerife een smeltkroes van culturen, wat resulteert in een rijke en gevarieerde keuken. In dit blogartikel nemen we je mee op een gastronomische rondleiding langs de beste lokale markten van Tenerife, waar je kunt genieten van traditionele lekkernijen en verse producten kunt kopen.

Mercado La Recova, Santa Cruz de Tenerife

Laten we beginnen met de Mercado La Recova, ook wel Mercado Nuestra Señora de Africa genoemd. Gelegen in het hart van Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, is deze markt een van de meest bezochte en geliefde op het eiland. De markt, opgericht in 1943, heeft een indrukwekkende architectuur geïnspireerd op Moorse stijl. Hier vind je een breed scala aan lokale producten, zoals vers fruit en groenten, vlees, vis, kaas en zelfs bloemen.

Een van de hoogtepunten van deze markt is het aanbod van lokale kazen, zoals de beroemde "queso de cabra" (geitenkaas) of "queso tierno" (zachte witte kaas). Zorg ervoor dat je ook de "mojo" sauzen probeert, die perfect samengaan met "papas arrugadas" (gerimpelde aardappelen), een typisch Canarisch gerecht.

Mercado Municipal de La Laguna, San Cristóbal de La Laguna

De Mercado Municipal de La Laguna ligt in San Cristóbal de La Laguna, een charmante stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze markt, opgericht in 1893, is de oudste op het eiland en heeft een indrukwekkende neoklassieke gevel. Hier vind je een breed scala aan lokale producten, zoals vers fruit en groenten, vlees, vis, kaas en zelfs bloemen.

De markt van La Laguna staat bekend om zijn verse vis en zeevruchten. Vergeet niet om "cherne" (steenvis) of "vieja" (papegaaivis) te proberen, twee van de meest populaire vissoorten op het eiland. Daarnaast is de markt een geweldige plek om "gofio" te kopen, een traditioneel Canarisch meel gemaakt van verschillende geroosterde granen, dat wordt gebruikt om brood, koekjes en zelfs desserts te maken.

Mercado del Agricultor de Tacoronte, Tacoronte

Als je op zoek bent naar een authentieke lokale ervaring, dan is de Mercado del Agricultor de Tacoronte een must-visit. Deze boerenmarkt, gelegen in het noordoosten van het eiland, is geliefd bij zowel lokale bewoners als toeristen en biedt een breed scala aan seizoensgebonden producten, zoals vers fruit en groenten, vlees, vis, kaas en zelfs bloemen.

Deze markt staat bekend om zijn wijnen, voornamelijk van de lokale druivensoort "Listán Negro". Tacoronte is een deel van de "Denominación de Origen Tacoronte-Acentejo", het eerste beschermde wijngebied van de Canarische Eilanden. Mis de kans niet om enkele van de beste wijnen van het eiland te proeven en te kopen.

Mercadillo de Adeje, Adeje

Gelegen in het zuiden van Tenerife, is de Mercadillo de Adeje een populaire markt bij zowel toeristen als lokale bewoners. Deze markt heeft een breed scala aan lokale producten, zoals vers fruit en groenten, vlees, vis, kaas en zelfs bloemen.

De Mercadillo de Adeje is een geweldige plek om lokale honing te kopen. Tenerife staat bekend om zijn bijen, die genieten van de rijke flora op het eiland. Hier vind je honing gemaakt van verschillende bloemen en planten, zoals de "Tajinaste" (een endemische plant), die een unieke en heerlijke smaak heeft.

Mercadillo de Los Cristianos, Arona

Tot slot is de Mercadillo de Los Cristianos, gelegen in de badplaats Arona, een geweldige plek om lokale producten te kopen en tegelijkertijd te genieten van de zonnige stranden van Tenerife. Deze markt, populair bij zowel toeristen als lokale bewoners, heeft een breed scala aan lokale producten, zoals vers fruit en groenten, vlees, vis, kaas en zelfs bloemen.

De Mercadillo de Los Cristianos is een uitstekende plek om lokale ambachten en souvenirs te kopen, zoals keramiek, textiel en sieraden. Vergeet niet om een "barraquito" te proberen, een traditionele Canarische koffie met gecondenseerde melk, kaneel en likeur, die perfect is om van te genieten tijdens een pauze van het winkelen.

Tenerife is een paradijs voor liefhebbers van lokale markten, dankzij de rijke en gevarieerde keuken en de kwaliteit van de producten die op het eiland worden verbouwd. Van de iconische Mercado La Recova in Santa Cruz tot de charmante boerenmarkt van Tacoronte, er zijn tal van mogelijkheden om lokale smaken en ambachten te ontdekken. Dus, als je Tenerife bezoekt, vergeet dan niet om deze markten te verkennen en te genieten van al het lekkers dat dit prachtige eiland te bieden heeft.