Tenerife voor natuurfotografen: ontdek de adembenemende flora en fauna op het eiland

29 december 2023
Tenerife voor natuurfotografen: ontdek de adembenemende flora en fauna op het eiland

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, biedt natuurfotografen een paradijs om te verkennen en vast te leggen. Met zijn diverse landschappen, van weelderige bossen tot dramatische kliffen en vulkanische pieken, is Tenerife de ideale bestemming voor het fotograferen van de prachtige flora en fauna. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon een enthousiaste amateur, hier zijn enkele tips en hoogtepunten om te overwegen tijdens je fotografische reis naar Tenerife.

Verken het Nationaal Park El Teide

Een van de meest iconische bezienswaardigheden op Tenerife is het Nationaal Park El Teide, de thuisbasis van de indrukwekkende vulkaan El Teide. Dit is een must-visit locatie voor natuurfotografen, met zijn buitengewone landschappen en unieke flora en fauna. Het park biedt talloze mogelijkheden om adembenemende foto's te maken, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer het licht de vulkanische pieken in prachtige kleuren verlicht. Vergeet niet om je groothoeklens mee te nemen om de uitgestrektheid van het landschap vast te leggen.

Ontdek de botanische tuinen van Tenerife

Voor liefhebbers van flora is een bezoek aan de botanische tuinen van Tenerife een must. De Jardín Botánico in Puerto de la Cruz is een prachtig aangelegde tuin die een breed scala aan plantensoorten herbergt, zowel lokaal als exotisch. Hier kun je foto's maken van kleurrijke bloemen, weelderige palmbomen en unieke cactussen. Vergeet niet om close-ups te maken van de delicate details van de bloemen en bladeren, en experimenteer met verschillende perspectieven om interessante composities te creëren.

Ga op walvissafari

Tenerife staat bekend om zijn overvloedige zeeleven, waaronder walvissen en dolfijnen. Een walvissafari is een geweldige kans om deze majestueuze zeedieren van dichtbij te bekijken en onvergetelijke foto's te maken. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden om walvissen te spotten, waarbij je de kans krijgt om bultruggen, grienden en zelfs orka's te zien. Zorg ervoor dat je een telelens meeneemt om de dieren vanaf een veilige afstand vast te leggen zonder hun natuurlijke gedrag te verstoren.

Verken het Anaga Rural Park

Het Anaga Rural Park, gelegen in het noordoosten van Tenerife, is een van de meest ongerepte en schilderachtige gebieden van het eiland. Het park staat bekend om zijn weelderige bossen, steile kliffen en afgelegen stranden. Als natuurfotograaf zul je hier talloze mogelijkheden vinden om de diversiteit van de flora en fauna vast te leggen. Fotografeer de mistige bossen, de kleurrijke vogels die tussen de bomen fladderen en de dramatische kliffen die uit de oceaan oprijzen. Vergeet niet om ook de kleine details te fotograferen, zoals de mossen en varens die op de bomen groeien.

Maak foto's van de unieke drakenbloedbomen

Een van de meest iconische bomen op Tenerife is de drakenbloedboom. Deze bomen hebben een unieke vorm en worden gekenmerkt door hun dikke, vlezige stammen en kronkelige takken. Ze zijn vooral indrukwekkend bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer het zachte licht de dieprode kleur van hun schors benadrukt. Je kunt prachtige foto's maken van deze bomen, zowel in close-up als in hun omgeving. Bezoek het dorp Icod de los Vinos, waar je een van de oudste en grootste drakenbloedbomen ter wereld kunt bewonderen.

Tips voor natuurfotografie op Tenerife

Tenerife is een paradijs voor natuurfotografen, met zijn diverse landschappen en overvloedige flora en fauna. Of je nu geïnteresseerd bent in het fotograferen van vulkanen, kleurrijke bloemen of majestueuze zeedieren, dit eiland biedt eindeloze mogelijkheden om adembenemende foto's te maken. Pak je camera en statief in en maak je klaar voor een fotografisch avontuur op Tenerife!