Tenerife voor reizigers die van duiken houden: de beste plekken om te duiken op het eiland

30 augustus 2023
Tenerife voor reizigers die van duiken houden: de beste plekken om te duiken op het eiland

Tenerife is het grootste en meest populaire eiland van de Canarische Eilanden, en het is een waar paradijs voor duikliefhebbers. Met een uitzonderlijk klimaat, kristalhelder water en een overvloed aan fascinerende onderwaterwerelden om te verkennen, is het geen wonder dat duikers van over de hele wereld naar Tenerife komen om te genieten van de onderwaterwonderen die het eiland te bieden heeft. In dit artikel bespreken we enkele van de beste plekken om te duiken op het eiland Tenerife, zodat je je volgende duikavontuur kunt plannen.

Alcalá

Alcalá is een klein vissersdorpje aan de westkust van Tenerife, en het is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire duikplekken van het eiland. Met een vulkanische zeebodem en indrukwekkende rotswanden die recht uit de oceaan oprijzen, is het duiken in Alcalá een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het water is hier ongelooflijk helder en je hebt een uitstekend zicht op de fascinerende zeeleven, zoals barracuda's, schildpadden, roggen en een verscheidenheid aan kleurrijke rifvissen.

El Puertito

El Puertito is een klein, afgelegen strand aan de zuidwestkust van Tenerife en is een populaire duiklocatie vanwege de residentiële groene zeeschildpadden die hier vaak worden gespot. Het heldere water en de zanderige zeebodem maken het een ideale plek voor zowel beginnende als ervaren duikers om te genieten van het onderwaterleven en te zwemmen met deze vriendelijke reuzen. Naast de schildpadden kun je ook scholen van kleurrijke vissen, zeepaardjes en misschien zelfs een octopus of inktvis tegenkomen.

Los Gigantes

Los Gigantes, gelegen aan de westkust van Tenerife, is een van de meest indrukwekkende duiklocaties van het eiland. De enorme kliffen die oprijzen uit de oceaan zorgen voor een dramatische achtergrond, terwijl de diepe canyons en spleten onder water een fascinerend terrein vormen om te verkennen. Het zeeleven is hier net zo indrukwekkend, met grote scholen pelagische vissen, waaronder barracuda's, tonijnen en zelfs haaien die in de diepte patrouilleren. Los Gigantes is een uitdagende duikplek en wordt aanbevolen voor meer ervaren duikers.

Radazul

Radazul, gelegen aan de oostkust van Tenerife, is een uitstekende duiklocatie voor zowel beginners als gevorderde duikers. Met een goed beschermde baai en een gemakkelijke toegang tot de waterkant is het een ideale locatie voor het verkennen van het onderwaterleven. Het zeeleven is hier overvloedig, met veel verschillende soorten vissen, kreeften, krabben, zeesterren en andere zeedieren die in dit gebied leven. Het heldere, kalme water en de relatief ondiepe diepten maken Radazul een perfecte plek om te oefenen en je duikvaardigheden te verbeteren.

Montaña Amarilla

Montaña Amarilla, oftewel de 'Gele Berg', is een unieke duiklocatie aan de zuidkust van Tenerife. De geelbruine rotsformaties, gevormd door eeuwen van vulkanische activiteit, contrasteren prachtig met het heldere blauwe water en zorgen voor een adembenemende onderwaterervaring. Het zeeleven is hier net zo gevarieerd als het landschap, met murenen, octopussen, zeepaardjes en vele kleurrijke rifvissen die tussen de rotsen en spleten leven. Montaña Amarilla is een geweldige plek om te duiken voor zowel beginners als gevorderde duikers, en het is een locatie die je niet mag missen tijdens je duikavonturen op Tenerife.

Wrakduiken: El Condesito en El Meridian

Voor duikers die geïnteresseerd zijn in wrakduiken zijn er enkele geweldige opties op Tenerife. Twee van de meest populaire wrakken zijn El Condesito en El Meridian. El Condesito is een vrachtschip dat in 1972 zonk en nu rust in ondiep water aan de zuidkust van het eiland. Het wrak is verspreid over een groot gebied en zit vol met zeeleven, waardoor het een populaire plek is voor onderwaterfotografie.

El Meridian is een voormalig Duits schip dat in 2005 tot zinken werd gebracht om een kunstmatig rif te creëren. Dit indrukwekkende wrak ligt op een diepte van 30 meter en is alleen toegankelijk voor ervaren duikers met een gevorderde certificering. Het wrak heeft zich ontwikkeld tot een levendige habitat voor vele soorten zeeleven, waaronder barracuda's, roggen en een verscheidenheid aan kleurrijke rifvissen.

Tenerife is een waar paradijs voor duikliefhebbers, met een breed scala aan duiklocaties die geschikt zijn voor alle niveaus van ervaring. Van het zwemmen met schildpadden in El Puertito tot het verkennen van de indrukwekkende kliffen van Los Gigantes, er is voor ieder wat wils op dit prachtige eiland. Dus pak je duikuitrusting en bereid je voor op een onvergetelijk onderwateravontuur op Tenerife!