Tenerife voor strandliefhebbers: ontdek de beste stranden om te zwemmen, zonnen en relaxen

26 maart 2024
Tenerife voor strandliefhebbers: ontdek de beste stranden om te zwemmen, zonnen en relaxen

Als je een echte strandliefhebber bent, dan is Tenerife de perfecte bestemming voor jou. Dit prachtige eiland in de Canarische Eilanden staat bekend om zijn adembenemende stranden en kristalheldere wateren. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden of gewoon wilt ontspannen, Tenerife heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost zullen we de beste stranden van Tenerife ontdekken, zodat je jouw strandvakantie tot in de puntjes kunt plannen.

Playa de las Teresitas

Een van de meest populaire stranden van Tenerife is Playa de las Teresitas. Dit prachtige strand ligt in het noorden van het eiland en staat bekend om zijn gouden zand en turquoise wateren. Het strand is perfect om te zwemmen, dankzij de beschutting van een kunstmatige golfbreker. Bovendien zijn er tal van faciliteiten, zoals ligbedden en parasols, om je strandervaring nog aangenamer te maken. Vergeet niet om een wandeling te maken over de promenade en te genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan.

Playa de las Vistas

Voor een levendig strandbezoek moet je naar Playa de las Vistas gaan. Dit strand ligt in het zuiden van Tenerife, in het populaire toeristische gebied van Los Cristianos. Met zijn gouden zand en kalme wateren is dit strand perfect voor zwemmen en zonnebaden. Bovendien zijn er tal van restaurants, cafés en bars in de buurt waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd. Het strand is ook volledig toegankelijk voor mensen met mobiliteitsproblemen, waardoor het voor iedereen een geweldige keuze is.

Playa del Duque

Als je op zoek bent naar een exclusieve strandervaring, dan is Playa del Duque de place to be. Dit chique strand ligt in het zuidwesten van Tenerife, in de buurt van het luxe resort Costa Adeje. Met zijn witte zand, azuurblauwe wateren en elegante ligbedden is dit strand de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Er zijn ook verschillende chique restaurants en winkels in de omgeving, zodat je jezelf kunt trakteren op een heerlijke maaltijd of een beetje winkelen na een dagje strand.

Playa de Benijo

Voor de avontuurlijke strandliefhebbers is Playa de Benijo een must-visit. Dit afgelegen strand ligt in het noordoosten van Tenerife en is omgeven door steile kliffen en ruige natuur. Het strand staat bekend om zijn wilde golven, waardoor het een populaire plek is voor surfers. Als je liever wilt ontspannen, kun je genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en de indrukwekkende rotsformaties. Vergeet niet om je eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn geen faciliteiten op het strand.

Playa de los Cristianos

Last but not least, kunnen we Playa de los Cristianos niet vergeten. Dit strand, ook gelegen in het zuiden van Tenerife, is een van de drukste stranden van het eiland. Met zijn fijne zand en kalme wateren is het strand perfect voor gezinnen met kinderen. Er zijn tal van faciliteiten, zoals douches, toiletten en restaurants, om je stranddag comfortabel te maken. Bovendien is het strand omgeven door souvenirwinkels en straatartiesten, waardoor er altijd iets te zien en te doen is.

Of je nu op zoek bent naar een rustig en afgelegen strand of een levendige strandervaring, Tenerife heeft het allemaal. Met zijn diverse selectie van prachtige stranden is dit eiland de ideale bestemming voor strandliefhebbers. Dus pak je zwemkleding in, vergeet je zonnebrandcrème niet en geniet van een onvergetelijke strandvakantie op Tenerife.

Extra tips voor een geweldige strandervaring op Tenerife:

Met deze tips en een lijst van de beste stranden op Tenerife ben je helemaal klaar voor een geweldige strandvakantie. Laat de stress achter je, ontspan en geniet van de zon, het zand en de zee op dit prachtige eiland.